Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 1 nov 2018

Bedrocks boekentips: 3x de beste boeken van oktober

Er zijn talloze redenen om boeken te lezen. Het is een ontspannende activiteit, je breidt je vocabulaire uit en je leeft er zelfs langer door. Daarnaast zijn non-fictieboeken ook nog eens heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Op de redactie lezen we bijvoorbeeld regelmatig over mindfulness, feminisme en gezondheid. Daarom lichten we in Bedrocks Boekentips elke een maand paar boeken uit die absoluut het lezen waard zijn.

Deze keer: boeken over jezelf ontdekken, bewuster leven en dankbaarheid.

Me, Myself & I – Sigrid Leerink

Bij Bedrock zijn we dol op persoonlijke ontwikkeling – misschien kun je je voorstellen hoe blij we daarom waren met dit boek om ‘alles over jezelf te leren’. Het boek is supergevarieerd, met zowel wetenschappelijke theorieën als leuke testjes. Dat, gecombineerd met de toffe illustraties, maakt het een toegankelijk boek voor zelfontplooiing voor jong en oud.

Je leert bijvoorbeeld over de ideeën van Freud en Jung, ayurveda en de Myers Briggs Type Indicator, kunt jezelf analyseren aan de hand van je handen, tenen, handtekening en slaaphouding, en er zijn hoofdstukken gewijd aan bijvoorbeeld astrologie en numerologie. Je kunt zelfs meer over jezelf te weten komen aan de hand van welke kleur je bent.

Het leuke is dat het een invulboek is: je trekt je eigen hand over, kunt dingen aanvinken in testjes en noem zo maar op. Dat doet deels denken aan de testjes die vroeger in de Hitkrant Zomerspecial stonden, maar zeg nou zelf, die waren toch ook heel leuk? Dit interactieve boekje is geweldig om er af en toe even bij te pakken voor een testje, of om aan iemand cadeau te geven.

Me, Myself & I – Sigrid Leerink
ISBN 9789463140324
Prijs: € 17,50

Verlangen naar minder – Jelle Derckx

Heb je het boek van Dennis Storm al gelezen en wil je méér weten over minimalisme? Dan moet je bij Jelle Derckx zijn! Je kunt Jelle kennen van Growthinkers, zijn blog over persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Ook maakt hij de podcast ‘Het groene hart van’, waarin hij mensen interviewt over hun duurzame verhaal.

Zijn boek gaat eigenlijk over precies hetzelfde: hij neemt je mee in zijn reis naar een bewust en duurzaam leven. Dat doet ‘ie met zowel persoonlijke verhalen als concrete tips hoe jij je leven ook kunt veranderen. Of het nu om grote of kleine veranderingen gaat, iedereen kan zelf iets toevoegen. In Jelles geval was het trouwens best een grote verandering: na zijn reis naar Brazilië ging het roer volledig om.

‘Verlangen naar minder’ is een inspirerend en tegelijkertijd praktisch boek om bewuster te leven. En aangezien dat precies het doel was, is het meer dan geslaagd. Gaat dat lezen!

Verlangen naar minder – Jelle Derckx
ISBN 9789024582167
€ 15,-

Blij met een hersentumor – Will Pye

Als je een hersentumor in een lijstje zou moeten plaatsen, zou het waarschijnlijk iets van ‘ergste dingen die je kunnen overkomen’ zijn – in ieder geval níet ‘dingen waar je dankbaar voor bent’. Bij Will Pye is dat anders. Toen hij zijn diagnose kreeg in 2011, was hij niet bang, en de tijd daarna ook niet. Niet omdat hij het niet kon geloven, maar omdat hij het op een andere manier bekeek: als een mogelijkheid tot zelfontwikkeling.

In zijn boek beschrijft hij zijn persoonlijke situatie, en linkt hij die aan alles wat hij weet over persoonlijke ontwikkeling en dingen die belangrijk zijn in het leven. Zo praat hij over (zelf)liefde en de dood, maar ook over overgave en juist je ‘innerlijke leiding’. Hij laat je zien dat alles wat je overkomt, kan worden beschouwd als een cadeau, als je je hart daar maar voor opent.

Hoewel we het niet altijd eens zijn met het idee dat je altijd blij moet zijn – emoties als boosheid en angst bestaan nu eenmaal ook, en dat moeten we accepteren – zit er wel iets in het idee van Will Pye dat je overal lessen uit kunt halen. Zijn boek leert je dat alles afhankelijk is van de manier waarop je naar dingen kijkt, en die realisatie is heel waardevol. Combineer dat met een goede dosis humor, et voilà, een topboek is geboren.

Blij met een hersentumor – Will Pye
ISBN 9789492920515
Prijs: € 19,95

Meer boekentips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bedrocks boekentips: 3x de beste boeken van oktober
Sluiten