Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 14 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Spiritueel leider Eckhart Tolle komt met een nieuw boek over… huisdieren (en wij zijn fan!)

Eckhart Tolle is misschien wel de grootste spiritueel leider van het moment (die nog leeft). Met zijn wereldbekende boek ‘De kracht van nu‘ leert hij mening naar-zich-zelfde-zoekende over het loslaten van je identiteit, of ego: de stap naar ultieme vrijheid. De wereld – inclusief wijzelf – hebben zijn boek als een bijbel in ons achterhoofd. Nu komt hij met een nieuw boek en believe us: die wil je lezen. 

Na het schrijven van één van zijn andere boeken ‘Een nieuwe aarde’ komt de Duitse Tolle nu met zijn zesde boek: ‘Altijd in het nu – Je huisdier als zenmeester‘. Hoewel het boek ook dit keer een spirituele boodschap heeft, leren we nu een belangrijke les uit een onverwachte hoek. Namelijk van onze huisdieren.

Zen worden met je huisdieren

In zijn nieuwe boek – dat op de dag dat het uitkwam (12 februari) binnen no time was uitverkocht – schrijft Eckhart Tolle over hoe dol wij op dieren zijn en hoe zij ons kunnen leren om ons minder druk te maken. Benieuwd hoe Tolle aan deze vergelijking komt? Zeg nou zelf: heb jij je hond of kat zich ooit zien druk maken?

De 20 mooiste quotes van Eckhart Tolle

Huisdieren leven meer in het nu dan jij en ik – en de meeste mensen op de wereld – bij elkaar. Een kat maakt het heus niet uit wat de poes van de buren over hem denkt. Helemaal een kat, nog meer dan een hond kan ik me zo voorstellen, want katten geven écht alleen om zichzelf (maar ik ben meer een hondenmens). Huisdieren zijn in elk geval niet bezig met de toekomst of het verleden, en daar kunnen wij een voorbeeld aannemen, aldus Eckhart Tolle.

Het boek is simpel in elkaar gezet, met korte zinnetjes en lieflijke illustraties van Patrick McDonnell. Een zelfhulpboek voor volwassenen én een kinderboek met zinnen als: “Echt geluk vind je in de eenvoudige, ogenschijnlijke onopvallende dingen.” [Op de andere pagina een illustratie, waarna de volgende pagina volgt] “Maar wie zich van die kleine, stille dingen bewust wil zijn, moet vanbinnen stil zijn. En dat eist een hoge mate van oplettendheid. Wees stil. Kijk. Luister.”

[…] “Kijk eens naar een boom, een bloem, een plant. Vestig er al je aandacht op. Wat zijn ze stil, wat zijn ze diepgeworteld in Zijn. Geef de natuur de ruimte je te leren wat stil zijn is.”

eckhart tolle boek

‘Altijd in het nu – Je huisdier als zenmeester’ kost €15 en bestel je nú online of koop je in boekwinkels. Misschien een mooi Valentijnscadeautje?

Op zoek naar de ware ik?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Spiritueel leider Eckhart Tolle komt met een nieuw boek over… huisdieren (en wij zijn fan!)
Sluiten