Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 22 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Hoe de law of attraction kan helpen bij het vinden van een relatie

Wanneer je niets liever wilt  dan een relatie, kan de zoektocht naar een partner een behoorlijk frustrerend proces zijn. Toch stelt de law of attraction dat je helemaal niet zoveel druk op jezelf zou moeten leggen, want dat je – mits je bij jezelf de juiste energie cultiveert – vanzelf wel de juiste partner tegenkomt.

Hoe zit dat precies?

De law of attraction in een notendop

Het idee van de law of attraction – of wet van aantrekkingskracht op z’n Nederlands – is dat je aantrekt wat je denkt of voelt. Positieve gedachten zouden positieve dingen aantrekken, negatieve gedachten alleen maar negativiteit.

Ook interessant: Piekeraars opgelet, zo stap je uit een negatieve gedachtespiraal (volgens onderzoek)

Het zetten van positieve intenties kan je dus helpen je doelen werkelijkheid te laten worden. Het concept kan daarnaast ook toegepast worden op liefde en relaties. Zo zou de law of attraction een middel kunnen zijn om een geschikte partner te vinden.

Law of attraction vs. een relatie vinden

Relatietherapeute Shelly Bullard legt uit dat er 3 stappen zijn om de law of attraction te gebruiken voor het aantrekken van een partner.

1. Ga op zoek naar je ware aard

Hoe je het ook wendt of keert: iedereen heeft een ware aard. Dit is de kern van je persoonlijkheid en ligt aan de basis van wat er zich in je leven afspeelt. Door contact te maken met je ware aard (ook wel grounding genoemd), ontstaat een gevoel van verbinding met jezelf en voel je je thuis in je eigen lichaam.

Must read: Hoe zet je emoties in als innerlijke wegwijzer?

Maar hoe leg je dit contact dan precies? Neem een pauze van je drukke leven. Mediteer. Stel jezelf vragen die leiden tot een groter zelfinzicht. Sta open voor spiritualiteit. Al deze tools helpen je om in contact te staan met je innerlijke zelf en je ware aard.

2. Breng je persoonlijke barrières in kaart

Veel mensen leggen zichzelf onbewust een heleboel beperkende overtuigingen op. Dit zijn negatieve gevoelens, twijfels, angsten of andere dingen die een barrière vormen voor liefde en innerlijke vrede.

Sommige mensen geloven bijvoorbeeld dat ze altijd de foute partner aantrekken. Wanneer dit soort overtuigingen lange tijd in je hoofd zitten, vertalen deze gedachten zich automatisch naar de realiteit. Je verwachting wordt dan werkelijkheid.

Tip: Simpele stappen om van je negatieve gedachtes af te komen

Om de juiste partner te vinden, is het belangrijk dat je dit soort negatieve overtuigingen vernietigt. Breng eerst en vooral in kaart welke persoonlijke barrières een rem zijn voor het vinden van liefde.

Als je je hier eenmaal bewust van bent, is het een kwestie van negatieve overtuigingen in twijfel trekken en omzetten in positieve gedachten.

3. Geef de controle uit handen

Mensen willen doorgaans graag een gevoel van controle bewaren. Maar de drang om continu dingen te willen controleren, leidt tot angst, twijfel, zorgen en ongeloof. Helaas is het moeilijk om vanuit dit soort gevoelens een positieve relatie te starten.

In plaats van dingen te willen controleren, is het beter om je energie te investeren in ze en self-care. Op die manier werk je aan een positieve energie in zelfliefde en self-care, waardoor je makkelijker de juiste personen met een gelijkaardige energie gaat aantrekken.

Lees ook: Relax. Je hebt niks onder controle

Actief aandacht besteden aan deze 3 stappen zal er uiteindelijk toe leiden dat je jezelf niet meer belemmert door negatieve energieën en dat je leven zich zal focussen op positieve energie. En wedden dat je op die manier vanzelf een partner vindt?

En dan bedoelen we een partner die – net als jij – focust op verbondenheid en liefde. Níét die foute partner waarvan je altijd dacht dat je ‘m aantrok.

Meer over liefde en relaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️