Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 23 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Trek je altijd de foute partners aan? Dat is te verklaren

Soms kan het lijken alsof je alleen maar foute partners aantrekt. Narcistische partners, partners die zich emotioneel niet durven openstellen voor jou, partners die aan gaslighting doen,… Maar hoe valt dat eigenlijk te verklaren?

Relatie-expert Margaret Paul legt uit dat alles te maken heeft met de energie die je uitstraalt naar deze mensen. Hoe zit dat?

Mensen zijn energie

Mensen zijn immers energetische lichamen die signalen uitzenden naar elkaar. Je persoonlijke energie wordt beïnvloed door mentale, emotionele en fysieke prikkels.

Ook interessant:Dit is hoe je energieën voor je kunt laten werken

Hoe goed je voor jezelf zorgt en wat je eet heeft dus allemaal een invloed op de energie die je uitstraalt. Mensen met sombere gedachten, angsten en depressie hebben meestal een lagere energieke uitstraling dan mensen met een vredevol, plezierig leven. Een gezond voedingspatroon draagt ook bij aan een gezonde, hoge energie.

Soort zoekt soort

Nu is het zo dat mensen andere mensen aantrekken die zich op een zelfde energetische golflengte bevinden. Mensen met een lage energie trekken mensen met een lage energie aan, en mensen met een hoge energie trekken mensen met een hoge energie aan. Dat heet principe heet ook the law of attraction.

Klinkt dat allemaal een beetje zweverig? Dat hoeft het niet te zijn. Mensen die over het algemeen gelukkig zijn, voelen zich nou eenmaal niet aangetrokken tot mensen die vaak angstige en depressieve gedachten ervaren.

Must read: ‘Help, mijn partner is niet spiritueel!’

Ook omgekeerd geldt hetzelfde: mensen met een lagere energie zouden zich geïntimideerd kunnen voelen door mensen met een hogere energie. Ofwel: soort zoekt soort.

Waar ligt de oplossing?

Nou goed, hoe zorg je dan dat je je energetische veld kan verhogen op een manier dat je de juiste partners aantrekt? Zoals eerder gezegd zal een gezond voedingspatroon hierbij helpen. Maar er is meer.

De grootste uitdaging ligt ‘m namelijk in het veranderen van psychologische barrières die je energie naar beneden halen. Onrealistisch streng zijn voor jezelf, je eigen gevoelens negeren, je negatieve gevoelens verdoven met drugs en alcohol of continu bevestiging zoeken, zijn daarvan veelvoorkomende voorbeelden.

Van zelfkritiek naar zelfliefde

Klinkt dat herkenbaar? Dan is het tijd om deze psychologische barrières om te zetten in zelfliefde. Want als je zelf niet investeert in zelfliefde, dan ga je vanzelf partners aantrekken die óók een gebrek aan zelfliefde ervaren.

Tip: 4 fijne podcasts over woman empowerment, zelfliefde & carrière

En hoe kunnen twee mensen die bevestiging bij anderen zoeken en niet van zichzelf houden nou liefde met elkaar delen? Juist ja.

Een guide naar zelfliefde

We hebben er al vaak op gehamerd, maar zelfliefde is dus écht heel belangrijk. Oók bij het aantrekken van de juiste partner. Zelfliefde betekent dat je de volle verantwoordelijkheid aangaat voor je eigen geluk en gevoel van zelfwaarde.

En nee, zelfliefde betekent niet dat je egoïstisch gaat handelen. Zelfliefde gaat om je gevoelens leren herkennen, benoemen en aanvaarden en om leren van je fouten. Het gaat om lief zijn voor jezelf, in plaats van dat je verwacht dat anderen dit voor jou doen.

Aanrader: 7 manieren om meer zelfliefde te ontwikkelen (want dat heb je nodig)

Om een liefdevolle partner aan te trekken is het belangrijk dat je eerst zélf de persoon wordt die je wil aantrekken. Hoe positiever je in het leven staat, hoe groter de kans dat je een partner vindt die ook zo positief en liefdevol is ingesteld. En het mooie is dat je op die manier samen nóg meer liefde kunt delen.

Meer over liefde en relaties?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️