Eva Spigt
Eva Spigt Verzorging 11 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Holistische skincare: wat is dat eigenlijk?

Als je de documentaire ‘Not so pretty’ hebt gezien, voel je je misschien verward over al je verzorgingsproducten. Talkpoeder voor baby’s met asbest erin, natuurlijke producten die helemaal niet natuurlijk zijn en biologische producten die al zo genoemd mogen worden terwijl ze maar een honderdste percentage biologisch zijn.

De cosmetica-industrie is ‘not so pretty’. We belden daarom met Anne Wessels, oprichter van holistisch skincaremerk Azulan over holistische skincare.

Wat is holistische skincare?

‘’Ik heb meer dan 20 jaar in de beauty industrie gewerkt en toen ik zag hoeveel troep er eigenlijk gebruikt wordt in onze verzorgingsproducten, werd het tijd voor mij om het anders te gaan doen. Ik wilde daarom een product maken dat geheel biologisch, duurzaam en vegan is. Maar toen kwam ik nog bij een ander struikelblok want voor iedereen is het ideale product natuurlijk anders,” vertelt Anne.

Het is namelijk zo dat je huid zich iedere 28 tot 30 dagen weer vernieuwd. Het is dus eigenlijk best vreemd dat we continue dezelfde producten gebruiken, ook als we op reis of vakantie gaan.

https://www.bedrock.nl/favoriete-natuurlijke-skincare/

Bij holistische skincare wordt er daarom naar de cliënt in het geheel gekeken. De wensen en behoeften worden besproken waar dan een passend product bij komt. Dit kan iedere keer weer anders zijn, op basis van de seizoenen bijvoorbeeld. Bovendien wordt alles op een natuurlijke manier gemaakt en worden er alleen biologische producten gebruikt.

‘’Ik werk ook met de maanstanden en mijn basisoliën laad ik dan ook op bij volle of nieuwe maan. Dit is niet zo gek want zelfs Demeter, een keurmerk voor biodynamische landbouw, plant hun zaadjes bij nieuwe maan zodat ze allemaal de kracht van de maan krijgen en goed gaan groeien. Deze energie kan ook gebruikt worden in jouw producten. Daarnaast werk ik ook met kristallen en doe ik er soms rozenkwarts of mosagaat bij, afhankelijk van wat jij op dat moment nodig hebt.’’

Hoe werkt holistisch skincare?

Crèmes bestaan vaak voor minimaal 60 procent uit water en water droogt je huid uit. ‘’Ik werk daarom het liefst met oliën. Ik heb bepaalde basisoliën, een lekkere zware olie zoals olijfolie voor de droge huid. Maar daarnaast ook amandel-, lijnzaad- en jojoba-olie. Deze laatste werkt hydraterend en zuiverend.”

”Je kan kiezen uit de basisolie opgeladen uit de verschillende maanstanden en horoscopen. Volle maan staat voor loslaten. Als je dus iets wilt veranderen in je leven of je staat op een keerpunt, dan is een olie met volle maan energie een goede basis. Daar gaan dan weer actieve ingrediënten bij waar jij aan wilt werken,” aldus Anne.

”Frambooszaad olie bijvoorbeeld wat van nature een beschermende SPF heeft, vergelijkbaar met factor 30, duindoorn waar je een fantastische glow van krijgt of teunisbloem olie wat de elasticiteit van de huid verhoogd. Daarna kan ik nog kristallen toevoegen zoals mosagaat wat stabiliteit en rust op alle niveaus geeft,” vertelt Anne.

Het voordeel van holistische skincare

Je kan veel make-up opdoen maar uiteindelijk willen we er allemaal stralend uitzien als we uit bed komen. Daarom is holistische skincare zo belangrijk, het helpt van binnenuit.

Vroegtijdige rimpeltjes? Niets aan de hand: zo zorg je preventief voor een gezonde huid

‘’Niks is zo mooi als een warme blos op de wangen na een fietstocht. Je wil dat je skincare iedere keer wat anders voor je doet maar er wel voor zorgt dat jij er altijd op je best uit ziet. Je wil door die huidlaag heen kunnen zien dat de doorbloeding goed is, dat er leven in zit. Dat is het allerbelangrijkste, dan zie je er gezond uit en maakt het niet uit of je een rimpeltje hebt,’’ legt Anne uit.

Meer weten over holistische skincare? Bij Anne van Azulan kan je een afspraak maken en skincare op maat laten produceren, gemaakt op basis van 100 procent biologische en vegan producten. Je krijgt jouw persoonlijke product mee in een glazen flesje om plastic afval tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️