Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Spiritualiteit 6 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

6 manieren om je kristallen op te laden en te reinigen (voor nieuwe energie)

Eerder kon je op Bedrock al lezen over de magische kracht van kristallen. Het komt er in het kort op neer dat elk kristal andere eigenschappen heeft, maar de meesten beschermen je tegen negatieve energie. Dan gebeurt doordat een kristal negatieve energie opslaat. Daarom is het goed om je kristallen om de zoveel tijd te zuiveren en op te laden.

Maar hoe doe je dat: je kristallen een recharge geven?

Methodes om je kristallen op te laden

Aangezien kristallen uit de natuur komen, kun je deze ook weer het beste opladen met natuurlijke energie bijvoorbeeld van de maan, de grond of water. Er zijn verschillende manieren om je kristallen een recharge te geven en het is belangrijk dat jij de methode kiest die voor jou goed voelt.

Heb je een groen kristal? Dit is de heilzame werking van groene edelstenen

Volg je intuïtie en gebruik één van de volgende 6 methodes om jouw kristallen een boost te geven, zodat je jezelf kan beschermen tegen negatieve energie:

1. Begraaf de kristallen in de aarde

Graaf een klein gat in de grond en en doe de aarde die je hebt weggehaald in een aardewerken pot. Leg hier het kristal in en begraaf de pot in de aarde. Markeer de plek zodat je hem makkelijker terug kan vinden en laat het kristal minstens een week in de aarde zitten.

We zijn gek op kristallen, maar hoe ethisch zijn ze eigenlijk? Dit is de schaduwkant van kristallen

2. Stel de kristallen bloot aan de volle maan

Bij Bedrock zijn we gefascineerd door de bijzondere energie van de volle maan. Deze energie kan je ook gebruiken om je kristallen op te laden. Het enige wat je hoeft te doen, is je kristallen een nacht lang in het licht van de volle maan te leggen. Leg ze op de grond, zodat de kristallen ook contact kunnen maken met de aarde.

3. Leg de kristallen in moon water

Een andere manier hoe je de volle maan kan gebruiken om je kristallen een recharge te geven, is door ze in moon water te leggen. Moon water is water dat energie van de maan heeft opgenomen en je kan het heel gemakkelijk zelf maken. Leg de kristallen ongeveer een uur in het maanwater, maar check van te voren wel even of ze tegen water kunnen!

4. Brand wierook of kruiden over de kristallen

Je kunt je kristallen ook opladen met wierook of kruiden. Brand hiervoor kruiden als salie of ceder, of steek wierook aan. Leg je kristallen 2 tot 3 minuten in de rook en voilà, ze zijn nu weer klaar om te gebruiken.

https://www.bedrock.nl/kracht-van-kristallen-hanneke-peeters/

5. Leg je kristallen in zout

Zout gebruiken we allang niet meer alleen maar in de keuken. Leg je kristallen een nacht in zout, het liefst zeezout, om ze zo een recharge te geven. Gebruik deze methode alleen niet voor zachtere kristalsoorten, zoals opaal en calciet.

6. Leg de kristallen in de zon

De zon heeft ook een krachtige energie waarmee je je kristallen weer kan opladen. Let wel op, want stenen die mangaan bevatten zoals Amethist kunnen gaan verkleuren in de zon. Doorgaans zijn heldere kristallen het meest geschikt om in de zon te leggen.

Hoe vaak hebben kristallen een recharge nodig?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het ligt aan de situatie. Zat je de afgelopen tijd nogal in een dipje, dan hebben jouw kristallen aardig wat negatieve energie moeten verduren. Ben je juist heel opgewekt en vrolijk, dan zullen jouw kristallen minder snel een recharge nodig hebben.

Als je een kristal net nieuw hebt, is het wel altijd een goed idee om hem meteen om te laden. Je weet immers niet wat het kristal daarvoor allemaal heeft moeten meemaken.

Edelstenen kunnen je huid verbeteren (wij leggen je uit hoe)

Benieuwd welke kracht bij welk kristal hoort? Dit zijn 6 kristallen om jezelf te beschermen tegen negatieve energie, met allemaal een net andere werking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️