Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 6 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Heb je een groen kristal? Dit is de heilzame werking van groene edelstenen

Een groene edelsteen in huis? Lucky you! Kristallen, mineralen en edelstenen komen in allerlei vormen en maten. Niet alleen zijn de kristallen een mooie accessoire voor in huis, edelstenen hebben allerlei heilzame werkingen. En die krachten verschillen weer per steen. Eén van de populairste stenen, is misschien wel de groene edelsteen.

Van de groene edelstenen bestaan er een aantal verschillende: welke zijn er en wat kunnen ze voor je betekenen?

Groene edelsteen: dit kan het voor je doen

In de wereld van kristallen en edelstenen wordt gezegd dat de kleur groen de kleur van het hart is. Groene edelstenen zouden daarom goed kunnen helpen om meer en beter vanuit je hart te leven, je intuïtie te voelen en daarnaar te leven. Daarnaast zou een groene steen je hartchakra kunnen stimuleren.

Ook lezen: Namasté: gebruik je keelchakra en word vanzelf eerlijker (zo doe je dat)

De groene edelsteen is een interessante omdat deze effect heeft op ons hart en ons gevoel. De steen leent zich er daarom goed voor om gevoelens (wrok, boosheid of frustratie bijvoorbeeld) te kunnen loslaten. Maar andersom geldt ook: de groene edelsteen kan óók helpen om je gevoelens van positiviteit te versterken.

Een belangrijke steen dus, die groene edelsteen.

Welke groene edelstenen zijn er?

Je kan op allerlei verschillende manieren met (groene) edelstenen werken. Maar welke kies? Omdat elke steen anders is samengesteld en is gevormd, heeft elk zijn eigen karaktereigenschappen en werking.

Er bestaan onder andere deze groene edelstenen:

  • Groene jade
  • Groene calciet
  • Aventurijn
  • Chrysopaas
  • Groene fluoriet
  • Nefriet
  • Moldaviet
  • Groene toermalijn
  • Peridoot

De groene calciet is een bekende steen en eentje die wij tijdens een kristal reading van Rock Your World kregen toegewezen. De groene calciet is bijvoorbeeld in staat om spirituele, geestelijke en lichamelijke groei te activeren en stimuleren.

Je kan de steen inzetten voor meer motivatie, zelfvertrouwen, daadkracht, moed en hoop. De steen zorgt onder andere voor innerlijke rust.

Een andere bekende steen is de groene jade. Deze groene edelsteen wordt onder andere veel gebruik in gezichtsrollers. Dat is niet zomaar. De groene jade is namelijk een zachte steen met een zuiverende werking die gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Je kan ‘m inzetten voor het ondersteunen van de nieren, maag en spijsvertering.

Must read: We zijn gek op kristallen, maar hoe ethisch zijn ze eigenlijk? Dit is de schaduwkant van kristallen

Ook de groene aventurijn is een populaire edelsteen en is het zusje van het bergkristal. De steen staat vooral bekend om haar helende werking op het lichaam. Het zou namelijk een sterke werking hebben op huid, haar, tanden, botten en spier- en bindweefsel.

Ook staat de steen erom bekend een kalmerende werking te hebben en kan zo je slaap verbeteren en stress verminderen.

Hoe gebruik je een groene edelsteen?

Er zijn verschillende manieren om (groene) edelstenen te gebruiken. Om de effecten van een aventurijn te merken, kan je het kristal in een waterfles leggen en het water drinken. Dit kan je overigens bij meerdere kristallen en edelnstenen doen.

Een andere manier om edelstenen voor je te laten werken, is om ze bij je te dragen. Je spoelt ze eerst af met wat water waarna de energie ‘schoon’ is en je ‘m bij je kan dragen. In je zak of in je bh (net boven de beugel bijvoorbeeld).

Voor het slapen gaan kan je een groene calciet op je borst leggen, in je hand houden of je legt een aantal stenen in het raamkozijn of op je nachtkastje. Je wilt in elk geval dat de steen in de buurt is van je lichaam zodat de energie tot je kan komen.

Er bestaan ontzettend veel verschillende edelstenen en kristallen, zoals deze  6 kristallen om jezelf mee te beschermen tegen negatieve energie. Vind je het nog moeilijk te begrijpen? Dit is de magie van kristallen uitgelegd door Hanneke Peeters van Rock Your World.

Meer over kristallen en edelstenen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️