Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Spiritualiteit 26 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

6 kristallen om jezelf mee te beschermen tegen negatieve energie

Heb je in je leven te maken met een toxische baas, collega of familielid? Lukt het jou maar niet om negatieve energie van je af te zetten? Misschien helpt het wel wanneer je één van deze 6 kristallen bij je draagt. Elke kristal heeft namelijk andere eigenschappen, maar één ding hebben de kristallen in dit lijstje namelijk gemeen: ze beschermen tegen negatieve energie.

Op de redactie zijn wij al veel langer fan van kristallen. Bedrock-redacteur Rosa heeft er standaard eentje op haar bureau liggen. Deels omdat ze er natuurlijk prachtig uitzien en een mooie toevoeging aan je interieur zijn, maar ook omdat kristallen een bijzondere werking hebben op de ruimte waar ze in liggen.

Hoe werken kristallen precies?

In een eerder artikel legde Hanneke van Rock Your World uit hoe kristallen precies werken: “Kleuren doen – onbewust – heel veel met je door de connotatie die je hersenen met die kleur hebben. Zo staat zwart voor bescherming en stoerheid en is roze zachter.

Lees ook: Dit is de bijzondere werking van verschillende kristallen in je interieur

Naast kleur spelen ook de uitstraling en de vorm een rol. Elke kristal heeft andere kwaliteiten. Zo helpt bijvoorbeeld de Amethyst bij slaapproblemen.”

6x kristallen tegen negatieve energie

Krijg je in je dagelijks leven te maken met negatieve energie? Kom jij vaak in contact toxische mensen die je met een negatief gevoel opzadelen? Dan kunnen de volgende kristallen helpen om de positiviteit in je leven weer op te pakken.

1. Smithsoniet

Smithsoniet is een bijzondere kristal met een kalmerende werking. De mooie kleuren werken ontspannend en bieden kalmte na een dag vol prikkels.

Plaats je hem op een speciaal plekje in huis, dan zorgt de kristal voor verbinding en onvoorwaardelijke liefde.

2. Pyriet

Pyriet is een prachtige, donkere steen met een gouden gloed. Deze kristal weert je tegen de schadelijke effecten van technologie. De energie van pyriet heeft een kalmerend effect op lichaam en geest.

Plaats je de pyriet op je bureau, dan zorgt die voor extra creativiteit en een clear mind.

3. Zwarte jade

Jade zorgt ervoor dat je de verbinding met je intuïtie aangaat. Hierdoor word je extra bewust van mensen met een negatieve mensen en situaties.

Dit vind je vast ook interessant: Hedwig Wiebes vertelt wat het betekent om een moderne heks te zijn

Draag de zwarte jade zo dicht mogelijk bij jou (bv. aan een ketting) zodat je optimaal kan vertrouwen op je intuïtie.

4. Kwarts

Kwarts is één van de meest dynamische kristallen. Kwarts kan negatieve energieën weren en positiviteit aantrekken.

Ook kwarts is een prima steen om als juweel te dragen. Draag je de kwarts dicht bij je, vergeet dan niet om een specifieke intentie te formuleren omtrent het weren van negativiteit.

5. Zwarte toermalijn

Toermalijn is geweldig om een positieve leef- en werkruimte te creëren. Het is een krachtige beschermer voor negatieve energie.

Plaats je de zwarte jade bij de voordeur, dan bescherm je je huis tegen negatieve energieën.

https://www.instagram.com/p/B03Su-5HcGF/?utm_source=ig_web_copy_link

6. Zwarte obsidiaan

Zwarte obsidiaan heeft een unieke kalmerende energie. Deze kristal helpt je om naar de positieve aspecten van het leven te kijken.

Neem zwarte obsidiaan vooral mee naar de plaatsen waar je het meeste frustratie voelt. In het verkeer, op je werk of misschien wel bij familie.

Meer over kristallen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️