Joanne Wienen
Joanne Wienen Spiritualiteit 26 feb 2020
Leestijd: 4 minuten

Zo weet je of je een oude ziel hebt

Je snapt helemaal niets van Pokémon Go of Snapchat, laat stáán Instagram Stories en alle nieuwe snufjes. Je bent niet snel van je stuk te brengen en vraagbaak en raadgever voor al je vrienden. Herkenbaar? Misschien ben je wel een oude ziel.

Volgens de reïncarnatie-theorie zijn vorige levens en eerdere ervaringen opgeslagen in je ziel. Niet op bewust niveau, maar in het onderbewustzijn. De herinneringen die op dat diepere, cellulaire niveau zijn opgeslagen, kunnen worden opgeroepen middels regressie (het terugkeren naar een eerdere fase van de levensontwikkeling).

Hoe meer je je bewust bent van het feit dat je een oude ziel bent, hoe beter dat lukt. Maar veel mensen zijn simpelweg nog niet ‘wakker’ en hebben nog meerdere levens (incarnaties) nodig om door te stromen naar het volgende niveau in hun bewustzijn.

De 8 tekenen van een oude ziel

Hoe te weten of je een oude ziel hebt? De simpele reden dat je je voor het onderwerp interesseert kan al een aanwijzing zijn. Net als deze 8 andere tekens.

De waan van de dag gaat langs je heen

Of het nu gaat om de zoveelste bizarre plottwist tijdens de Amerikaanse verkiezingen of de vraag over de laatste ontwikkelingen in de Kardashian/West/Swift-vete. Terwijl je collega’s en/of vrienden er bij de koffieautomaat dan wel vrijdagmiddagborrel niet over op kunnen houden, snap jij niet waarom dit nu allemaal zo interessant is.

Liever heb jij gesprekken met mensen over wat hun drijfveren zijn of waar ze gelukkig van worden. Kortom: cut the bullshit is jouw levensmotto.

Je maakt je niet zo snel druk

Vol verbazing luister je naar verhalen van vriendinnen of leeftijdgenoten als ze het over hun nieuwste fling, vervelende baas of ruzie met hun vriend hebben. In jouw ogen zijn sommige zaken op hun stresslijst nogal onbenullig terwijl ze over andere dingen – die jij belangrijk vindt – helemaal niet nadenken.

Nostalgische buien zijn eerder regel dan uitzondering

Je hebt regelmatig momenten dat je wordt overvallen door een overweldigend verlangen naar vervlogen tijden. Nostalgie, iedereen kent het. Maar waar een ander misschien the feels krijgt bij het kijken van kinderfoto’s, voel jij dat wanneer je naar een nummer van Frank Sinatra luistert.

Lees ook: Het leven zit vol verrassingen, en dat is maar goed ook

Of een kostuumdrama kijkt met gigantische baljurken en ‘Pride & Prejudice’-achtige koetsen en feesten. Kortom: je verlangt gek genoeg ‘terug’ naar tijden toen je nog helemaal niet bestond. Of toch wel?

Je bent spiritueel bewust

Al op vroege leeftijd denk je na over de betekenis van het leven en ben je je bewust van het feit dat iedereen – ook jijzelf – uit energie bestaat. Je bent je bewust van het feit dat het lichaam slechts een omhulsel is voor je ziel en kan je dus ook – op wat zwakke momenten na – niet zo heel druk maken om dat kilootje meer of minder. Liever hou jij je bezig met zaken die je spiritueel vooruitgang bevorderen.

Materialisme heeft weinig vat op je

Oude films, kunstwerken uit lang vervlogen tijden of muziek uit een bepaalde periode zorgt bij jou voor een gevoel van herkenning en daardoor voel je je daartoe aangetrokken. Met nieuwe gadgets heb je juist helemaal niks. Kortom: je koopt liever platen op de rommelmarkt voor je vinyl-collectie dan dat je de nieuwste iPad aanschaft.

Je hebt een sterk ontwikkelde intuïtie

Soms wéét je dingen gewoon. Zelf kan je het ook niet uitleggen, maar je voelt gewoon dat het het juiste is. Alsof je bepaalde situaties al eerder hebt meegemaakt, zonder dat je het je écht kunt herinneren. Precies om die reden komen mensen ook vaak naar je toe voor advies of een luisterend oor.

Must read: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Je begrijpt de kracht van vergiffenis

Wanneer je ziel al verschillende levens heeft geleid, stel je andere prioriteiten. Je weet hoe belangrijk het is om te vergeven in plaats van te blijven hangen in koppige wrok. Je bent in staat om voorbij te gaan aan je eigen ego om een situatie, jezelf of een ander verder te helpen. En dat is geen zwaktebod, maar een teken van kracht.

Je hebt een groen hart

Al van jongs af aan verdiep je je in duurzaamheid en groen en bewust leven. Diep van binnen voel je namelijk hoe belangrijk het is om voor deze aarde te zorgen. Waarschijnlijk omdat je hier zelf al verschillende levens rondloopt.

Meer Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️