Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 30 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Ayurvedische en kristal reading: we volgden een sessie bij Rock Your World

Een Ayurvedische en kristal reading? Daar had ik wel oren naar. Hanneke Peeters is een selfcare expert en sinds een aantal jaar ook Ayurvedisch practitioner. Met haar selfcare merk Rock Your World geeft ze readings aan de hand van kristallen en de kracht van geuren, gewoon in yogascholen of in rustige cafeetjes. 

We moeten liever voor onszelf zijn, vindt Hanneke en begon daarom Rock Your World dat 100 procent om zelfliefde draait. Ze pleit voor een dagelijks zelfliefde-ritueel om de beste versie van jezelf te kunnen zijn en zo innerlijke rust kan vinden. Want in een zee van prikkels en de veeleisende maatschappij kunnen kan dat soms knap lastig zijn.

Maar hoe? Rock Your World werkt met verschillende kristallen, sprays, rollers en badoliën die gebaseerd zijn op de helende werking en krachten van kristallen en oliën. Het was tijd voor een persoonlijke reading.

De kaarten en kristallen lazen mij

Hanneke begroette me met een dikke knuffel. Toen we eenmaal zaten, kwamen een zak met kristallen en een stapeltje inner compass kaarten tevoorschijn. Ik mocht een kristal uitkiezen en 3 kaarten trekken. Ik koos voor calciet, een prachtige lichtgroene pastelkleurig kristal dat ik door zijn kleur wel móest kiezen en op gevoel trok ik op gevoel kaarten waarvan ik de voorkant niet kon zien.

De mooie groene steen pronkte voor me op tafel. De kaarten legde Hanneke naast elkaar voor m’n neus. De eerste kaart (links) ging over m’n verleden, de tweede (de middelste) kaart over m’n heden en de derde kaart over de toekomst. Stuk voor stuk, sloegen ze de spijker op de kop. Hoe ik in m’n vel zat en zit en waar ik wellicht nog aan moet werken.

Wat een healing sessie met mij deed (ook al was er weinig te healen)

Observerende ogen

Terwijl Hanneke me vragen stelde, observeerde ze me aandachtig. Hoe ik zat, wat ik aan had en wat ik zei. Ze vertelde dat de kleur steen die ik koos, de kleur van m’n trui en m’n liefde voor buiten zijn allemaal iets over mij zeggen. Alles is groen en zelfs de plek van m’n tattoo en de kleur ervan vertelt iets over mij. Deze zit namelijk recht op m’n hart chakra.

Hoewel Hanneke nog volop in haar Ayurvedisch leerproces zit (de opleiding duurt 4 jaar maar er is eindeloos veel over te leren), kon ze veel over me zeggen. Over m’n spijsvertering, over m’n dieet, over hoe ik slaap, de piep in m’n oren en hoe ik me uitspreek (of juist niet) over bepaalde dingen. Om beter in slaap te kunnen vallen, kreeg ik de Ayurvedische tip om ‘s avonds wat warme amandelmelk met nootmuskaat te drinken.

Kristallen op zak

Na wat persoonlijke vragen en interessante conclusies, kreeg ik het prachtige kristal én een rose quartz mee. Maar ook haar zelfgemaakte pillow spray met de kalmerende plant lavendel erin.

Om rustig te worden en fijner te kunnen slapen lig ik nu af en toe met het kristal op m’n hart in bed en zone ik even helemaal uit. Telefoon uit en tijd voor een zelfacceptatie en zelfliefde.

Meer lezen over spiritualiteit?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Ayurvedische en kristal reading: we volgden een sessie bij Rock Your World
Sluiten