Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 16 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

4 fijne natuurlijke skin-care tips voor anti-aging

Elke dag worden weer een dagje ouder, of je nu wilt of niet. Waar je daar aan je begin twintigerjaren (waarschijnlijk) niet veel van merkte, kan dat richting de 30 zomaar veranderen (spreek ik heus niet uit ervaring *ahum ahum*). De eerste grijze haren zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen en je strakke babyhuidje is ook niet meer wat het ooit geweest is. Niks mis mee natuurlijk, it’s nature, maar met deze tips laat je het verouderingsproces in elk geval iéts minder snel gaan.

De natuur doet zijn werk en rimpels en pigmentvlekjes horen daar nu eenmaal bij. All good, maar je huid goed verzorgen – en wellicht het aging process iets minder rap laten gaan – kan natuurlijk geen kwaad.

Natuurlijke skincare-tips voor anti-aging

Er bestaan misschien wel duizenden zo niet miljoen verschillende anti age huidproducten. De één nog veelbelovender dan de ander. Maar daar komen vaak heel wat in-laboratorium-gemaakte ingrediënten aan te pas waarvan je je kan afvragen hoe goed het ook daadwerlijk voor je huid is.

Gebruik je liever natuurlijke huidproducten, dan zijn er genoeg goede alternatieven. Of die even goed werken als non-natuurlijke producten? Dermatoloog Macrene Alexiades gelooft van wel, deelt ze in de MBG-podcast.

Specerijen in je beautyroutine? Ja zeker, aldus het eeuwenoude Ayurveda

Don’t panic it’s organic

Alexiades meent dat als je wilt gaan voor lange termijn resultaat (uh, yes please!), je het beste kunt kiezen voor natuurlijke en biologische ingrediënten. In je huidverzorging, maar ook in je dieet.

Het gezegde gaat immers niet voor niets op: schoonheid komt van binnenuit. Dat wil niet zeggen dat je als je alleen maar gezond en biologisch eet, je geen rimpels krijgt, maar door vet, ongezond en bespoten voedsel te vermijden, werk je het in elk geval niet in de hand.

Serum met plumping effect

Een serum is altijd een goed idee in je ochtendroutine. Je brengt het aan op een gereinigde huid nog voor je je dagcréme opsmeert.

Wil je je huid extra hydrateren en je huid verbeteren, dan kan kiezen voor een serum dat een zogeheten plumping effect heeft.

Deze zijn vaak olievrij en bioactief op waterbasis en mét antioxidanten die je huid beschermen tegen vrije radicalen van buitenaf. Dit Skin-Plumping Serum van het Nieuw Zeelandse merk Antipodes is één van onze favorieten.

De jade roller: hoe (goed) werkt ‘ie eigenlijk?

Tegen roodheid

Een ouder wordende huid kan donkere of rode vlekken krijgen. Tegen bruine vlekjes kun je aminozuurderivaten gebruiken, tipt Alexiades.

Tegen roodheid kun je het beste aan de slag met cafeïne-extracten, meent de dermatoloog. Waarom? Cafeïne afkomstig van bijvoorbeeld koffie, thee of mate kan helpen om roodheid te verminderen.

Herstel en elastische huid

Een oudere huid wordt van zelf slapper. Wil je voor een lange termijn oplossing gaan, dan kun je in plaats van intense peelings kiezen voor zee-extracten van bijvoorbeeld plantonalgen, meent Alexiades.

Die kunnen namelijk helpen bij het herstellen van een beschadigde huid door bijvoorbeeld de zon, tot in het DNA.

There you go, you beauty!

Bedrock Beauty: een fijne, plasticvrije en natuurlijke beautyroutine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️