Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 4 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

De jade roller: hoe (goed) werkt ‘ie eigenlijk?

Je hebt het van-kristal-gemaakte skin-care tool vást al ergens voorbij zien komen. Het ronde gedeelte gemaakt van een roze of groene kristal beweegt mee wanneer je ‘m over je gezicht haalt (extra fijn als ‘ie koud is, en je ‘m onder je wallen langs haalt). Hij ziet er leuk en hip uit, maar wat is precies de bedoeling en werken ze ook echt?

Aan de ene kant ziet de jade roller met de verschillende kleuren kristal en gouden, zilveren of bronzen frames er als een ware eye catcher uit, maar aan de andere kant: het is eigenlijk gewoon een stukje steen – of nou ja kristal dan – dat je over gezicht rolt. What’s all the fuzz?

Hoe werkt een jade roller?

Simpel gezegd is de jade roller een beauty tool gemaakt van een groene jade steen of een roze quartz dat je kan gebruiken voor een gezichtsmassage.

De jade rollers zijn trouwens geen nieuwe tools, ze werden in de zevende eeuw in China al gebruikt, en dat kristallen in beautyroutines worden gebruikt, gebeurt ook al duizenden jaren. De roller heeft alleen dankzij social media een flinke uplift gekregen en daar plukken wij nu de vruchten van.

Bedrock Beauty: een fijne, plasticvrije en natuurlijke beautyroutine

In principe draait het concept van de jade roller om de steen die over je gezicht rolt. Als de steen in je badkamer heeft gelegen, is deze in de ochtend lekker koud en dat voelt heerlijk aan als je ‘m ‘s ochtend over je gezicht rolt. Wil je ‘m nóg kouder hebben? Dan kan je ‘m ook standaard in je koelkast leggen zodat ‘ie altijd gekoeld is.

Waarom een jade roller gebruiken?

De koude steen rol je zachtjes over je gezicht, maar niet té zacht. Je zorgt tijdens het rollen voor een beetje druk. Waarom je dat zou doen? De kou zorgt ervoor dat de bloedsomloop wordt bevorderd en het naar een bepaald ander stroomt. Deze zorgen dat de vloeistof – ofwel lymfe – naar je lymfeklieren stroomt waardoor de gifstoffen zo kunnen wegstromen.

De grootste voordelen van het gebruiken van een jade roller is dus vooral het bevorderen van je bloedsomloop en lymfedrainage. Het laten afvoeren van eventuele gifstoffen in je lichaam is natuurlijk altijd een goed idee, maar het zorgt er vooral voor dat je gezicht er stralender en minder puffy uitziet.

Een perfecte tool om toe te voegen aan je ochtendroutine dus. Daarnaast voelt het heerlijk om ‘s ochtends met een rond, koud kristal je gezicht te masseren. Een frisse start!

Hoe gebruik je een jade roller?

Zoals gezegd is het wel belangrijk dat je niet zomaar lukraak over je gezicht rolt, maar bepaalde richtingen aan houdt. Je wilt namelijk het vocht dat in je cellen zit, richten je lymfeklieren duwen, zodat die de boel kunnen filteren. Dat doe je altijd door van binnen naar buiten te rollen. Zo’n 3 keer per plek.

Je kan bijvoorbeeld beginnen in het midden van je kin en de roller richting je oor brengen, dat doe je dus 3 keer. Dan kan je de roller op de zijkant van je mond zetten en vanaf daar weer naar je oor rollen (yup, ook weer 3 keer).

Specerijen in je beautyroutine? Ja zeker, aldus het eeuwenoude Ayurveda

Hetzelfde kan je doen door de roller aan de binnenkant van de oog te zetten, onder je oog welteverstaan, en ‘m vanaf daar ook weer naar buiten te rollen. Je kan de roller erna boven je wenkbrauw zetten en ‘m opnieuw naar buiten rollen.

Je werkt aan één kant van je gezicht en kan daarna verder met de andere kant.

Tip: omdat de roller de hele tijd over je (vuile) gezicht rolt, neemt het ook wat oliën en viezigheid mee. Zorg daarom dat je de jade roller na elke beurt goed afspoelt met warm water zodat je je gezicht niet vies maakt. Zou net zonde zijn.

Werkt ‘ie voor jou?

Om te kijken of ‘ie echt werkt, zal je het beste ‘m zelf kunnen uitproberen. Er circuleren genoeg before en after foto’s van de jade roller op het internet rond. Je ziet vooral dat wallen beduidend minder worden. Maar ieder lichaam en elk gezicht is anders. Dus: only one way to find out!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️