Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 24 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

De grote dierproefvrije en vegan cosmeticagids van Nederland

Op 24 april 2022 is het Wereld Proefdierendag. Dé dag om stil te staan bij het feit dat er niet alleen medicijnen, maar ook (toxische) cosmetica op dieren wordt getest. Met alle gevolgen van dien. Wetende dat je crème of mascara op een konijn is getest, smeert toch wat minder lekker, vind je niet? Dus delen we vandaag de grote gids voor proefdiervrije en vegan cosmetica van Nederlandse bodem.

Wereldwijd worden er alleen al in de cosmetica-industrie jaarlijks zo’n 500.000 (!) proefdieren gebruikt.

Hoewel het gebruik van proefdieren in veel landen niet (meer) is toegestaan, maakt 88 procent van de grootste cosmeticamerken direct of indirect gebruik van proefdieren. Dat kan anders!

Proefdiervrije cosmetica

Om daar verandering in te brengen en een makkelijk alternatief te bieden, komt Shop Like You Give a Damn met een gigantische gids met meer dan 500 (!) cosmeticamerken die vegan én proefdiervrij zijn. Hoe fijn?

Het platform deed hiervoor herhaaldelijk onafhankelijk onderzoek naar alle cosmeticamerken van Nederlandse, Belgische én Duitse bodem. Met deze online gids met cruelty-free make-up als resultaat.

Lees ook: Feiten over dierproeven: kunnen we er vanaf?

De grote gids

De gids deelt alle merken van Nederlandse bodem en buurlanden van A tot Z. Je kunt er makkelijk doorheen scrollen en vanaf nu met een gerust hart je favoriete items van deze diervriendelijke merken scoren. We like!

Bekijk hier de gids.

Meer weten? Speciaal voor Wereld Proefdierendag sloegen ze de handen ineen met Animal Rights en stelden eveneens een andere gids op met de meest gestelde vragen over dierproeven in en de wetgeving in de EU.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️