Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Psyche 5 apr 2019
Leestijd: 4 minuten

8 kleine geluksmomentjes die je dag nét wat beter maken

Soms zijn er van die momenten waarop je door en door gelukkig bent. Vaak bestaan ze uit de simpelste dingen in het leven en zijn ze ook nog ‘s helemaal gratis. Gek hè, dat de meest makkelijke zaken de meeste impact kunnen hebben? Of misschien ook niet en moeten we met z’n allen terug naar de essentie.

Geluksmomentjes, je hebt er honderden van. Deze 8 momenten zijn in de volksmond onbetaalbaar, maar in de praktijk elke dag binnen handbereik.

Geluksmomentjes die je blij maken

En nee, deze geluksmomentjes bevatten geen ‘begin je dag met een work-out‘ of ‘eet gezond’.

1. Een lang, warm bad nemen

Sommige mensen kunnen úren in bad liggen, anderen zijn het na 5 minuten alweer zat. Toch is in bad liggen goed voor je (zo helpt het je volgens onderzoek beter te ademen, wat o.A. goed is voor je bloedsomloop) en word je er heerlijk kalm van.

Een bad nemen is een fijn moment voor jezelf waarin je aan even niks hoeft te denken. Kun je meteen een fijne meditatiesessie opzetten, bijvoorbeeld. En dat brengt dan ook weer de nodige voordelen met zich mee.

2. Iemand knuffelen

Ik kan hier een retorische vraag stellen, maar doe het niet. Iedereen houdt van knuffelen en zo is het. Niet gek, want als je knuffelt gebeurt er van alles in je lichaam!

Met een knuffel van 20 seconden maakt je lichaam het hormoon oxytocine aan, wat ervoor zorgt dat je meer verbondenheid voelt met de ander, je weerbaarder wordt tegen stress en tot rust komt. A hug a day…

3. Een dutje doen

Hoe vaak ik niet op werk zit en denk: als ik gewoon even 20 minuutjes een dutje kon doen zou ik de rest van de dag weer kunnen knallen. Maar dat oogt toch een beetje raar, dus dat doe ik dan maar niet. Zonde, want een dutje is de boost die je nodig hebt en je weer aan kan zetten voor de rest van de dag.

Een dutje is goed voor je geest en geeft een fijne energieboost. En daar worden we vrolijk van!

4. Bloemen kopen/schikken

Bloemen zijn niet alleen onmisbaar in huis omdat ze super mooi zijn, bloemen maken je ook nog ‘s bewezen hartstikke gelukkig. Je voelt je met een boeketje bloemen thuis aantoonbaar meer ontspannen. En los daarvan is jezelf verwennen met een bosje bloemen ook gewoon heel leuk!

5. Jezelf insmeren met fijne olie

Let’s face it, jezelf insmeren met een fijne olie is fijn. Je voelt je extra verzorgd en gehydrateerd en alle gekkigheid op een stokje: dat is ook zo. Natuurlijke oliën brengen allerlei voordelen met zich mee. Maar los van die voordelen, word je ook gewoon gelukkig van het goed zorgen en verwennen van jezelf.

6. Een leuk gesprek met een vreemdeling

De kracht van een goed gesprek is immens. Het kan m’n dag volledig maken (en de verkeerde kant op natuurlijk ook breken, maar dat even daargelaten). En al helemaal als het een gesprek is met een vreemde. Iets wat heel simpel lijkt, maar zoveel positieve effecten heeft. Je wordt er blij van, maar het heeft ook mentale en fysieke voordelen.

Doe jij elke dag een dansje? Dit is waarom je dat zou moeten doen

7. In een schoon bed stappen

Ziels- en zielsgelukkig maakt dit me. De geur van wasmiddel, het feit dat alles helemaal schoon en onbelegen is, het frisse gevoel. Er is vast en zeker geen onderzoek gedaan naar de connectie tussen een schoon bed en het algehele geluksgevoel, maar één ding is zeker: het maakt mij maar wát blij.

8. De zon die op je gezicht schijnt

We hebben het afgelopen weekend weer massaal kunnen ervaren. De onmiskenbare kracht van een gezonde portie vitamine D in de puurste vorm. En dat in combinatie met een warme gloed. Onbetaalbaar.

Dagelijks geluk

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer momenten te bedenken waarop je je even beseft hoe fijn het leven is. Ga ‘s bij jezelf na wat deze momenten voor jou zijn (die ene kop cappuccino ‘s ochtends bij het ontbijt of fietsen met wind mee, het hoeft niet groot te zijn) en probeer er dagelijks zoveel mogelijk af te strepen. Geluk zit ‘m vaak simpliciteit.

Meer over geluk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️