Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Planeet 25 jul 2019
Leestijd: 5 minuten

Op deze plekken in Rotterdam kun je heerlijk zwemmen tijdens de warme dagen

Buiten is het warm en na een lange werkdag wil je niets liever dan een duik nemen in verkoelend water. Eerder lieten we al weten op welke plekken je in Amsterdam moet zijn voor een verfrissende duik. Nu is de havenstad aan de beurt.

Want als je woont in een stad betekent dat vaak dat er weinig natuur en water te vinden is in de directe omgeving. Maar gelukkig zijn er meer mensen die verkoeling op willen zoeken en zijn er toch heel wat stadsstranden in de stad te vinden waar je heerlijk kunt zwemmen en soms ook een lekker hapje kunt eten.

(Buiten) zwemmen in Rotterdam

Dit zijn de meest verkoelende plekken in of bij Rotterdam waar je heerlijk buiten kunt zwemmen.

1. De Esch (Kralingen)

Pak je opblaasbare unicorn er maar bij, want bij De Esch kun je heerlijk genieten van verkoelend water mét een op-en-top uitzicht op de skyline van Rotterdam. Zo zien we het graag!

Let op: het wordt hier ‘s middags snel druk, dus weer er op tijd bij zodat je een goede spot hebt waar je heerlijk kunt vertoeven. Hoe je er komt? Spring op tram 21 of 24 of pak lekker de fiets. Dan heb je die duik in het water extra verdiend.

https://www.instagram.com/p/BVfaErSFdqd/

Check hier waar De Esch ligt op Google Maps.

2. Kralingse Plas (Kralingen)

Een klassieker en vol met studenten uit Kralingen: de Kralingse Plas. Je kunt er een duik nemen in het water, barbecuen, geweldig wandelen en hardlopen en natuurlijk gewoon een boek lezen op je handdoek (dit zijn onze favoriete boeken van deze zomer!.

Lees ook: Waarom groen ons zo gelukkig maakt volgens de psychologie

Ook in het Kralingse Bos heb je een heerlijk uitzicht op de skyline. Je kunt er idyllisch wandelen over de houten vlonder op het water, maar ook een terrasje pakken bij één van de restaurants die om de plas gevestigd zijn.

Check hier waar de Kralingse Plas ligt op Google Maps.

3. Zevenhuizerplas (Nesselande)

Je moet er even een stukje voor fietsen vanuit het centrum (of je pakt het ov), maar dan heb je ook wat. Zevenhuizerplas is een aangelegd meer en overheerlijk recreatiegebied. Je kunt er heerlijk met je handdoekje liggen en picknicken, maar ook allerlei watersporten doen zoals zeilen en suppen.

Ook zijn er allerlei restaurantjes en café’s om de Zevenhuizerplas gelegen waar je heerlijk kunt eten en borrelen. En ga er ook eens ‘s ochtends vroeg heen, want dat lever onmiskenbaar mooie plaatjes op.

Check waar Zevenhuizerplas ligt op Google Maps.

Nog meer verkoeling: Het lekkerste vegan ijs in Rotterdam eet je hier

4. Heijplaat (Charlois)

In een meer industrieel gebied van Rotterdam (in de Haven) vind je Heijplaat. Het ligt relatief ver buiten de stad en is ontstaan als woonplaats voor arbeiders in de buurt. Ook vind je er een overheerlijk rivierstrand mét zand.

Je komt er door langs een idyllisch weggetje te lopen langs een huisje, door hekjes en over een begroeid paadje. Vervolgens kom je op het strandje terecht en heb je een heerlijk industrieel uitzicht op schepen die voorbijkomen.

Er zijn geen eettentjes in de buurt, dus neem lekker zelf wat te eten en te drinken mee.

Check waar Heijplaat ligt op Google Maps.

5. ‘t Zwarte Plasje (Hillegersberg)

Geen echt stadsstrand, maar wel een plek waar je een verfrissende duik kunt nemen. Als je bij natuurzwembad ‘t Zwarte Plasje wilt zwemmen, heb je wel een zwemkaart nodig waarmee je een heel seizoen lang toegang hebt. Met 10 miljoen liter natuurzuiver water is er in ieder geval genoeg verfrissing voor je geld.

Omdat het een zwembad is, is er ook een kantine en kun je je omkleden in een kleedkamer.

Check waar ‘t Zwarte Plasje ligt op Google Maps.

Wijk uit naar het strand

Rotterdam ligt relatief dicht bij het strand. Vanuit de stad pak je de bus (of trein, maar die ligt momenteel nog even plat in verband met de aanleg van de metro) naar Hoek van Holland. De kustplaats ligt zo’n 30 km verderop en wordt ook wel liefkozend Rotterdam Beach genoemd.

Ben je met de auto? Dan is het ook aan te raden om naar plekken als Ter Heijde, ‘s Gravenzande of Vluchtenburg te rijden. Lekker rustig, en strandtent De Pit in Vluchtenburg is een echte aanrader als je ‘s avonds lekker op het strand wilt eten. Ze maken er houtoven pizza’s en dat is alles wat je wilt op een warme dag aan zee.

Meer leuks in Rotterdam?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister de nieuwe aflevering aan het begin van elke volgende maand en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️