Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Welzijn 19 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Het lekkerste vegan ijs in Rotterdam: hier moet je zijn

Vegan ijs kun je zelf maken, kopen in de supermarkt, maar ook als je in de stad loopt kun je op genoeg plekken je ijs cravings makkelijk stillen als je vegan bent. Gelukkig, want als we ergens van houden, is het wel een lekker ijsje. En al helemaal op van die hete zomerdagen waar we zo aan gewend zijn geraakt. Of het nu regent of de zon schijnt, een ijsje gaat er bij ons altijd wel in. En als het even kan, graag vegan ijs.

We somden de lekkerste veganijssalons in Amsterdam al eens voor je op, maar dit keer gingen we opzoek naar de allerbeste vegan ijsjes in Rotterdam!

Wij eisen vegan ijs!

“Hebbie ook zo’n trek in een ijssie? Motten we effe zitten te lopen naar de ene ijssalon daar op het hoekie, ja toch?” Mjammm, heb je hier al ‘s een ijsje gescoord? Dit zijn de beste plekken om je vegan ijs te scoren in Rotterdam.

Een Rotterdams begrip: De IJssalon

De IJssalon is een begrip in Rotterdam als het gaat om ijs. Het heeft niet voor niets drie vestigingen! Niet alle smaken bij deze ijssalon zijn vegan, maar alle sorbetvarianten kan je lekker weghappen (en geloof me, die wil je proberen). Je vindt de IJssalon o.a. op de Meent, in de Markthal en op de West-Kruiskade.

Dit vind je misschien ook leuk: 5 x de beste vegan ijssalons in Amsterdam

Heavenly Cupcakes voor vegan cupakes én ijs

Bij Heavenly Cupcakes verkopen ze overheerlijke vegan cupcakes, maar je kan er ook terecht voor een bakje ijs van het veganistische merk Professor Grunschnabel. Geen eigen ijs, wel lekker als je in de stad loop en trek hebt in een ijsje. Heavenly Cupcakes vind je op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Ben & Jerry’s Scoop Shop

Nog niet zo lang geleden is de Scoop Shop van Ben & Jerry’s geopend in Rotterdam. En wij zijn blij, want ze verkopen daar ook hun (te) lekkere vegan smaken. Je kan kiezen tussen Chocolate Fudge Brownie, Chunky Monkey en Peanut Butter & Cookies en scoop ze in een bakje (het hoorntje is dan weer niet vegan).

Bertmans Rotterdam

Bertmans is een heerlijk restaurant waar je kan aanschuiven voor vegan ontbijt, lunch en diner, maar je kan er ook het heerlijke veganistische ijs van Van Leeuwen bestellen. Neem een plaatsje bij één van de twee vestigingen en laat je verwennen met een bolletje chocolate chip cookie dough of caramalized banana nut.

IJssalon Capri

Capri is de oudste ijssalon van Rotterdam en bestaat al sinds 1927. Dat moet wel goed smaken, zou je denken! Bij Capri kan je terecht voor allerlei overheerlijke vegan en niet-vegan ijssmaken. En al helemaal top: bij capri hebben ze een vegan ijshoorntje. Pluspunten!

Alles weten over veganisme? Lees onze ultieme guide naar een veganistische levensstijl

Toe aan iets anders dan een ijsje?

Wel trek in een snack, maar niet in ijs? We hebben de beste vegan snacks voor je op een rijtje gezet; denk nacho’s, koekjes en snoep. Duik je graag de keuken in? Probeer dan eens dit recept voor vegan pannenkoeken. Oh, en we geven je ook fijne tips voor als je meer veganistisch wilt eten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️