Kiara Louis
Kiara Louis Welzijn 6 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Filmavond? Dit zijn de beste vegan snacks

Bij Bedrock zijn we werkelijk waar dol op snacks. Het liefst hebben we op ons kantoor altijd wat snacks achter de hand en we lopen vaak genoeg even de stad in om iets lekkers te halen. Snack-momenten kunnen eigenlijk niet vaak genoeg plaatsvinden. ‘S ochtends, in de middag of na het avondeten: wanneer jij er zin in hebt. En ja, dat kan ook vegan. We delen de beste vegan snacks. Bij Bedrock zijn we dol op snacks. Het liefst hebben we op ons kantoor altijd wat snacks achter de hand en we lopen vaak genoeg even de stad in om iets lekkers te halen. Snack-momenten kunnen eigenlijk niet vaak genoeg plaatsvinden. ‘S ochtends, in de middag of na het avondeten: wanneer jij er zin in hebt. En ja, dat kan ook vegan. We delen de beste vegan snacks.

Vegan guacamole met tortillachips

Dit is één van de bekendste (en wat ons betreft ook beste) vegan snacks ooit. Ook enorm geliefd bij niet-vegans. Helemaal niet gek, want the good old guacamole never goes out of style (ja – dat is een eeuwenoud spreekwoord). Dip er wat knapperige tortillachips in en je kan de hele avond genieten. Je kan voor basic guac gaan, maar ook voor allerlei bijzondere combinaties. Onze favoriete culinaire site Culy deelde al eerder de beste variaties op guacamole.

Het beste recept voor vegan pannenkoeken (perfect voor zondagochtend!)

Vegan koekjes als zoete snack

Ook bij de thee kan je gewoon een koekje nemen als veganist. Zo zijn oreo’s, LU robuuste koeken en Verkade Nizza allemaal plantaardig. Maar er zijn meer koekjes te vinden in de supermarkt die geen enkel dierlijk ingrediënt bevatten. De echte keukenprinsessen kunnen ook zelf aan de slag gaan om vegan koekjes te bakken. Wij zelf zijn gek op dit recept van De Groene Meisjes.

Vegan snoep voor de sweet tooths

Nee, snoep is niet gezond. Maar af en toe hebben we gewoon zin in wat zoets. Zeker als je een ultieme zoetekauw bent, zijn vegan snoepjes een must. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Skittles, Goody Good Stuff Summer Peaches, Fruitella Dummy of Katja Apezuur. Plantaardig snoepen kan dus prima en je hebt genoeg keuze.

Hier eet je de lekkerste vegan taart in Amsterdam

Popcorn met pindakaas, pure chocolade en pretzels

Onze hoofdredacteur Lisanne is gek op chocolade en popcorn. Daarom verzint ze de beste combinaties. Zoals popcorn met pindakaas, pure chocolade en pretzel. Dit maak je door popcorn te poppen en in de tussentijd de pure chocolade en pindakaas te smelten. Dit mengsel schep je door de popcorn. Je topt het af met wat verkruimelde zouten sticks en klaar is Kees. Het goede nieuws: deze snack is helemaal vegan.

Vegan raw repen

Gezonde vegan snacks zijn gewoon bij de Appie te koop. Bijvoorbeeld de bekende Nakd repen. Deze zijn heel handig om bij je te hebben voor plotselinge honger. Ook na of tijdens het sporten zijn ze perfect. Vaak zitten er dadels en fruit in en dat maakt het een gezonde optie voor vegan snacks.

5 vegan recepten voor een geweldige dinner party

Bananenbrood als snack

Zeg je vegan snacks, dan zeg je bananenbrood. Als je voor gezond wilt gaan, is bananenbrood the way to go. Handig voor die ochtenden waarop je weinig tijd hebt en toch goed wilt ontbijten. Ook als vieruurtje is bananenbrood een hele geschikte vegan snack. Het is even wat werk in de keuken, maar dan heb je ook wat. We deelden al eerder een goed recept voor vegan bananenbrood. Met salted caramel.

Meer lezen over vegan snacks en eten?

Alles weten over veganisme? Lees onze guide naar een veganistische levensstijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Filmavond? Dit zijn de beste vegan snacks
Sluiten