Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 20 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je zelf de heerlijke dip baba ganoush (helemaal vegan)

We steken het niet onder stoelen of banken: bij Bedrock zijn we fan van de veganistische keuken. Omdat vegan food goed voor het milieu is, maar vaak ook gewoon omdat vegan gerechten su-per-lekker zijn. Daarom delen we met alle liefde regelmatig de lekkerste vegan recepten, zoals deze baba ganoush van ons zusje Culy.

Hummus is inmiddels zowat de standaard-dip-voor-vegans geworden (check hier het lekkerste recept daarvoor!), maar er is nog véél meer vegan lekkers voor op brood of als dip. Baba ganoush bijvoorbeeld.

Wat is baba ganoush precies?

Baba ganoush is een van oorsprong Libanees gerecht dat in veel landen in het Midden-Oosten minstens zo populair is als hummus. Door de geroosterde aubergines heeft de dip een bijzondere, rokerige smaak. Heerlijk met frisse munt en pittige chilipeper!

Baba Ganoush
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Recept voor de lekkerste baba ganoush

Door de aubergines is de dip ook nog eens reuze gezond!

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen:

  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook (geraspt)
  • 2 flinke eetlepels plantaardige yoghurt
  • Handvol verse munt (gehakt)
  • Gedroogde chilipeper, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

Rooster de aubergines op de kooltjes van je barbecue – niet op z’n allerheetst, liefst medium hitte, of rechtstreeks in de gasvlam van je fornuis. Draai de aubergines regelmatig tot ze imploderen en het vel geblakerd is. Dat duurt zo’n 10 tot 20 minuten.

Laat ze even afkoelen en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit en prak het fijn met een vork (of haal je mes er even doorheen). Meng in een kom met de vegan yoghurt, knoflook en fijngehakte munt.

Lees ook: Ben je de hummus zat? Hier vind je meer vegan broodbeleg (+ lekkere combinaties)

Strooi er wat gedroogde chilipeper overheen, een snuf zout en een lekkere plens olijfolie.

Lekker met Libanees brood! Die zijn vers verkrijgbaar in grotere filialen van AH (Daar heten ze Libanese wraps), op de markt en in de Turkse supermarkt.

Meer vega(n) inspiratie

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf de heerlijke dip baba ganoush (helemaal vegan)
Sluiten