Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 18 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Bij deze 5 ijssalons in Amsterdam haal je de beste vegan ijsjes

Op een zomerse avond na het eten nog even een ijsje halen, het is misschien wel één van de leukste en simpelste uitjes in een grote stad. Maar als je plantaardig eet, kan het nog knap lastig zijn om een vegan ijssalon te vinden. Gelukkig zijn ze er heus wél. Dit zijn de 5 beste vegan ijssalons in Amsterdam. Op een zomerse avond na het eten nog even een ijsje halen, het is misschien wel één van de leukste en simpelste uitjes in een grote stad. Maar als je plantaardig eet, kan het nog knap lastig zijn om een vegan ijssalon te vinden. Gelukkig zijn ze er heus wél. Dit zijn de 5 beste vegan ijssalons in Amsterdam.

Eet jij (het liefst) plantaardig? Wat ijsjes betreft is sorbetijs altijd een goede optie. Het is namelijk vooral van het fruit, sappen en purees gemaakt, maar check toch altijd even of er misschien toch zuivel is gebruikt. Daarnaast zijn hoortjes vaak gemaakt met boter, dus kies is dat geval gewoon voor een bakje.

Oké nu je dat allemaal weet, kan je helemaal los gaan bij de lekkerste (vegan) ijssalons!

JuiceBrothers x VanLeeuwen

Tussen het centrum en het Westerpark – aan het Haarlemmerplein – in zit het New Yorkse vegan ice cream merk Van Leeuwen in samenwerking met sapjesmerk Juice Brothers. Ze hebben het meest heerlijke, gezonde én bijzondere vegan ijs dat je in een heuse ijssalon kan vinden. Denk aan smaken zoals Spirulina, Matcha en Coffee Crunch. En dat het concept ook in Nederland aanslaat, blijkt wel. De vegan ijssalon is namelijk razend populair en opende daarom nog een winkel vol gezonds én lekkers in de Raamsteeg, ook in het centrum van Amsterdam.

Van Leeuwen
Haarlemmerplein 43
1013 HR Amsterdam

IJscuypje

Het bekende IJscuypje is in de zomer een succesvolle ijssalon en transformeert ‘s winters om tot het oerhollandse ‘Stampotje’. In elke buurt in Amsterdam kan je er tegenwoordig wel één vinden. Bij IJscuypje serveren ze – bereid je voor – donkere chocolade sorbet ijs. Ja, echt. Helemaal vegan. Voor de rest is er qua sorbet ijs nog een heel assortiment aan vruchten van bloedsinaasappel tot vlierbessen en passievrucht.

IJscuypje
IJScuypje heeft in Amsterdam 15 verschillende locaties.

IJssalon Tofani

De Italiaanse ijssalon Tofani serveert midden op De Wallen in Amsterdam héérlijk traditioneel ijs. Niet alleen ijs met zuivel, maar ook veel vegan yummy opties zoals gember en chocolade. Daarnaast is er een ruim assortiment aan sorbet smaken!

IJssalon Tofani
Kloveniersburgwal 16
1012 CT Amsterdam

Filmavond? Dit zijn de beste vegan snacks

Massimo Ijsfabriek

We zijn heel erg blij  met de vondst van Massimo Ijsfabriek in de Amsterdamse Pijp. Net als Tofani is ook Massimo (it’s all in the name) een Italiaanse ijsmaker. En dat juist traditionele Italiaanse ijsmakers ook hun eigen veganijs serveren, vinden we extra fijn én lekker.

Massimo Ijsfabriek biedt een koelkast vol aan verschillende vegan ijssmaken aan. Niet alleen sorbetijs, maar ook allerlei klassieke én bijzondere smaken. Chocolade met gekarameliseerde pistache smaak, rode bes, limoen, perzik, amandel met abrikoos en hazelnoot!

Massimo Ijsfabriek
Van Ostadestraat 147
1072 SW Amsterdam

Spirit

Het vegetarische en biologische restaurant Spirit in de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost serveert heerlijk vegan ijs in allerlei smaken. Spirit serveert een groot buffet van ontbijt, lunch, diner én dessert. Elk moment van de dag kan je dus binnenwippen. Uiteindelijk betaal je je eten per gewicht. Mocht je zin hebben in een veganijsje, proef dan zeker één van de home made ijssmaken. Aanraders? De dadel hazelnoot, kokos en stroofwafel!

Spirit
Czaar Peterstraat 2a
1018 PR Amsterdam

Benieuwd naar meer vegan ijsjes?

Alles weten over veganisme? Lees onze guide naar een veganistische levensstijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️