Het beste recept voor vegan pannenkoeken (perfect voor zondagochtend!)

Je hebt echt geen ei of melk nodig

Eigenlijk zou je elke week pannenkoeken moeten eten. Gewoon, om jezelf te verwennen. Die wekelijkse pannenkoeken – of dagelijkse, wat jij wilt – kan je ook prima maken zonder dierlijke ingrediënten. Wij delen het beste recept voor vegan pannenkoeken. En geloof ons: ze zijn alles wat pannenkoeken zouden moeten zijn. Licht, fluffy en makkelijk te maken.

Voor vegan pannenkoeken kan je in theorie gewoon een standaard recept voor pannenkoeken gebruiken en de eieren weglaten. In plaats van koeienmelk gebruik je plantaardige melk en zo kan je heel simpel pannenkoeken maken.

Toch zijn er een paar ingrediënten waardoor jouw vegan pancake stack nog lekkerder wordt. We delen het recept samen met wat tips en tricks.

Dit vind je misschien ook interessant: De beste vegan restaurants in Amsterdam die je niet wilt missen

Insider tips voor de perfecte vegan pannenkoek

  • Check je bakpoeder. Voor dit recept is bakpoeder heel belangrijk. Door de bakpoeder worden de vegan pannenkoeken stevig. Kijk dus goed naar de datum en koop nieuw bakpoeder als het over datum is.
  • Laat het beslag rusten. Een simpele maar effectieve tip. Laat je pannenkoekenbeslag altijd even staan voordat je gaat bakken. Hierdoor kan de amandelmelk het meel nog beter absorberen, waardoor je minder kans hebt op klontjes. Het geeft ook het bakpoeder de tijd om kleine bubbeltjes te maken in het beslag waardoor ze lekker fluffy worden.
  • Houd ze warm. Deze vegan pannenkoeken kunnen inzakken als ze afkoelen. Het is dus belangrijk om ze goed te verwarmen. Zo blijven ze lekker en kan je er meteen wat siroop overheen sprenkelen. Mmmm…

https://www.bedrock.nl/vegan-ontbijt/

Hoe je de lekkerste vegan pancakes maakt

Dit recept is voor 15 kleine vegan pannenkoeken

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels maple syrup of rietsuiker
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 250 milliliter ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 theelepel olie (om te koken)

Wat te doen

  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom. De bloem, het bakpoeder en het zout.
  2. Voeg de natte ingrediënten erbij en klop het tot een egale massa. Voeg de maple syrup of rietsuiker, gesmolten kokosolie en melk erbij. Klop net zolang totdat het beslag helemaal egaal is.
  3. Zet het beslag aan de kant en verhit een pan. Laat het beslag voor tien minuten even staan. In de tussentijd kan je een pan opwarmen.
  4. Bak de pannenkoeken. Smelt eerst een theelepel olie in je pan. Bak de vegan pannenkoeken voor twee tot drie minuten aan elke kant. Je kan er in een pan ongeveer drie tegelijk bakken. Als de randen beginnen te stollen, kan je ze omdraaien.
  5. Draai ze om en leg ze in een warme schaal. Gebruik een platte spatel en draai de pannenkoeken om. Bak ze vervolgens weer voor twee tot drie minuten. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.

En ta-da, daar heb je heerlijke veganistische pannenkoeken. Top ze af met wat kokosyoghurt en vers rood fruit of smelt er wat pure chocoladesaus overheen. Eet smakelijk!

Meer lezen over vegan eten?

Wil je meer artikelen over veganisme? Meld je nu aan voor onze Bedrock Weekly!