Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Welzijn 30 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

De 5 beste plekken voor vegan ontbijt in Amsterdam

Leuk hoor, ‘s ochtends je bed uit rollen en meteen een havermoutpapje voor jezelf maken. Maar soms is het toch fijn als de eerste maaltijd van de dag iets, nou ja, specialer is. En dat wordt ‘ie natuurlijk meteen als je ‘m in een gezellig restaurantje eet. Dit zijn de beste plekken voor vegan ontbijt in Amsterdam! Leuk hoor, ‘s ochtends je bed uit rollen en meteen een havermoutpapje voor jezelf maken. Maar soms is het toch fijn als de eerste maaltijd van de dag iets, nou ja, specialer is. En dat wordt ‘ie natuurlijk meteen als je ‘m in een gezellig restaurantje eet. Dit zijn de beste plekken voor vegan ontbijt in Amsterdam!

Beter & Leuk in Amsterdam Oost

Beter & Leuk is een schattige lunchroom in Amsterdam Oost, waar je ook terecht kunt voor vegan ontbijt (doordeweeks vanaf half 9, in het weekend vanaf half 10). Het eten wordt gemaakt met zo veel mogelijk bio-, seizoens- en lokale producten. Alles is er vrij gezond, maar de pancakes en breakfast bowl zijn wel om je vingers bij af te likken.

Adres Beter & Leuk

1e Oosterparkstraat 91
1091 GW Amsterdam

Foto van een vegan ontbijt bij DopHert
Bron: DopHert DopHert

Vegan ontbijt bij DopHert

Pain au chocolate? Rainbow smoothiebowl? No-tuna melt bagel? DopHert heeft het allemaal. Op elke dag behalve dinsdag ben je vanaf 10 uur welkom in de Spaandammerbuurt voor een uitgebreid vegan ontbijt of brunch. Zit je meteen ook de rest van de dag vol.

Adres Dophert

Spaarndammerstraat 49
1013 ST Amsterdam

Dit vind je vast ook leuk: De lekkerste hummustenten in Amsterdam

Spirit Amsterdam

Spirit is één van de weinige compleet vega(n) restaurants die elke dag om 8 uur ‘s ochtends open zijn. Je kunt er dus zelfs op maandag langskomen voor een vegan scone, een stapeltje appel-kaneelpannenkoekjes en een haver latte. Al het eten (en drinken) bij Spirit is bovendien biologisch.

Adres Spirit

Czaar Peterstraat 2a
1018 PR Amsterdam

Foto van een vegan ontbijt bij SLA
Bron: SLA SLA

Vegan ontbijt bij SLA breakfast bar

In zowel Utrecht als Amsterdam heeft SLA iets nieuws: de breakfast bar! Op de Amstelveenseweg en Zuidas kun je van 8 uur tot 11 uur ‘s ochtends terecht voor bijvoorbeeld overnight cinnamon oats, een green smoothiebowl of chia vanillepudding. Of stel je eigen vegan ontbijt samen: kies een basis, fruit, granola en een topping en creëer zo jouw ideale vegan breakfast bowl.

Adres SLA

Amstelveenseweg 124
1075 XL, Amsterdam

Claude Debussylaan 35
1082 MC Amsterdam

Dit vind je misschien ook interessant: Deze vegan koekjes kun je gewoon bij de supermarkt kopen

ROOTS in Amsterdam Zuid

Niet zo ver van SLA Amstelveenseweg vandaan zit ROOTS, waar alle producten suikervrij zijn. Ze serveren er pure en biologische voeding, en er staan dan ook genoeg vegan en glutenvrije opties op de kaart. Je vindt er bijvoorbeeld cold pressed juices en acaï bowls, maar ook gezonde muffins en brood met vegan eiersalade. Zeker een bezoekje waard!

Adres ROOTS

Amstelveenseweg 164
1075 XN Amsterdam

Meer lezen over veganisme?

Alles weten over veganisme? Lees onze guide naar een veganistische levensstijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️