Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 2 jul 2019
Leestijd: 7 minuten

Boekentips van juli: deze boeken wil je meenemen op vakantie

Er zijn talloze redenen om boeken te lezen. Het is een ontspannende activiteit, je breidt je vocabulaire uit en je leeft er zelfs langer door. Daarnaast zijn non-fictieboeken ook nog eens heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Op de redactie lezen we bijvoorbeeld regelmatig over mindfulness, feminisme en gezondheid. Daarom lichten we in onze rubriek met boekentips regelmatig een paar boeken uit die absoluut het lezen waard zijn.

De boeken van juli gaan onder andere over klimaatverandering, mindere dagen en depressies, maar ook zeker over hoop.

Everything is f*cked – a book about hope – Mark Manson

Was jij ook zo’n fan van het heerlijke ‘The Subtle Art of Not Giving a Fuck’? Dan hebben we goed nieuws voor je: Mark Manson heeft een vervolg geschreven die nu in de winkel ligt.

Het nieuwe boek heeft al net zo’n geweldige titel als de eerste: Everything is f*cked – a book about hope. Of in het Nederlands kan het natuurlijk ook: Alles is f*ckd – een boek over hoop.

Manson schrijft dat we het op het eerste gezicht goed voor elkaar lijken te hebben: we zijn welvarender, gelukkiger, vrijer en ontwikkelder dan ooit.

Maar in feite is alles eigenlijk fucked: de aarde wordt warmer, regeringen falen en iedereen voelt zich voortdurend beledigd op social media. Op de typische Manson manier beschrijft hij onze relatie met geld, entertainment, internet, geluk en zelfs hoop.

Everything is fucked #markmanson . . . A book about hope , Currently reading. I need a lot hope in my life ,hope this book will help.btw this is helping ?. How are you all doing ?, I am great today ? . Pc-me #bibliophile #bibliotecas #indian #read #blogger #mentalillnessartist #mentalhealthweek #bpdwarrior #cptsdawareness

39 Likes, 0 Comments – Ruqayyah Ãva (@bpd_girl_everyday_health) on Instagram: “Everything is fucked #markmanson . . . A book about hope , Currently reading. I need a lot hope in…”

Alles is f*cked – een boek over hoop – Mark Manson
EAN 978 940 0510 937
Prijs: €20,99

Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen – Jessica Pan

Nog zo’n boek met een geweldige titel. In dit boek lees je het verslag van een verlegen introvert die zich een jaar lang uit haar comfort zone duwde en ging leven als een enthousiaste extravert.

Het idee voor het boek ontstond toen schrijfster Jessica Pan werkeloos op haar vaste plekje op de bank zat en zich afvroeg hoe haar leven was gelopen als ze had opengestaan voor nieuwe ervaringen.

Een jaar lang stortte Pan zich op het extraverte leven: optreden in een comedyclub, alleen op vakantie gaan en praten met vreemden in het ov zijn maar een paar voorbeelden van de hilarische en ongemakkelijke situaties waar Pan zich tot verplichtte. Is het leven als extravert nou echt makkelijker?

Net begonnen in dit boek. Ik hoop zó dat de inhoud net zo leuk is als de titel! @lev_uitgevers @awbruna #JessicaPan #sorry #introvert #extravert #verlegen #veilig #outgoing #persoonlijk #eigenschappen #blog #currentlyreading

53 Likes, 4 Comments – Anneliens boekleven (@boekleven) on Instagram: “Net begonnen in dit boek. Ik hoop zó dat de inhoud net zo leuk is als de titel! @lev_uitgevers…”

Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen – Jessica Pan
EAN 978 940 0511 095
Prijs: €20,99

Handboek voor mindere dagen – Eveline Helmink

De naam Eveline Helmink ken je misschien door de Happinez, waar deze vrouw de hoofdredacteur van is. Nu schreef ze het boek Handboek voor mindere dagen.

We leven in een tijd waarin het net lijkt alsof iedereen altijd maar de tijd van zijn leven heeft. Het is daarom heel fijn dat dit boek er nu is, waar Helmink vertelt wat zij doet op dagen dat het niet lekker gaat.

Want ja, iedereen heeft deze dagen. En laten dat nou net de dagen zijn dat je juist het meeste leert. “Het is de les der lessen: het accepteren van en meebewegen met het leven zoals het is”, beschrijft de kaft mooi.

Een goed moment om eens verder te lezen in dit boek. Toen ik erin bladerde en zowel een stukje tekst over rouw, als over geluk zo herkenbaar was en me meteen greep, kon ik hem natuurlijk niet laten liggen ✨? . . . #handboekvoorminderedagen #evelinehelmink #leestip #boekentip #bookstagram #bookpic #bringmorelightsinyourdays #livingwithintention #gooddays #baddays #thatslife #griefjourney #everydayimissyoumore #yougottonourishtoflourish

29 Likes, 6 Comments – Talitha Zefanja (@talithaforrer) on Instagram: “Een goed moment om eens verder te lezen in dit boek. Toen ik erin bladerde en zowel een stukje…”

Handboek voor mindere dagen – Eveline Helmink
EAN 978 902 3171 287
Prijs: €22,50

Lekker laten lullen

Ken je ‘Zeik niet zo’ nog? Heb je die ook al gniffelend in 2 dagen uitgelezen? Dan kan je nu je hart ophalen, want Suzette Hermsen en Lianne Marije zijn nu met een vervolg gekomen: Lekker laten lullen.

Een boek vol persoonlijke columns over 30 zijn en de issues die je tegenkomt als je – just like everybody else – alles ‘nog steeds’ niet op een rijtje hebt.

Suzette en Lianne vertellen in heerlijke herkenbare verhalen wat er in hun leven speelt op hun 30ste. Voor de één is dat de struggles die een burn-out met zich meebrengen, voor de ander is het verhuizen naar een huis buiten de stad, trouwen en baby’s krijgen.

De boodschap van het boek? Dat het leven eigenlijk vooral heel saai kan zijn – en dat dat heerlijk is. Dat jij de enige bent die jezelf gelukkig kan maken en je iedereen vooral lekker moet laten lullen. Dat je vooral moet doen wat goed voelt voor jóú. Lekker lezen, dus.

Onlangs verscheen ‘Lekker laten lullen’ van Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders, dé opvolger van de millennial-bestseller ‘Zeik niet zo’! En dan ben je dertig. De leeftijd die je tien jaar geleden nog toeschreef aan mensen met rimpels, goedbetaalde banen en een kind. Of twee. Maar dan ben je het ineens zelf. En heb je -behalve rimpels- geen goedbetaalde baan en al helemaal geen kind of twee. Dan kun je volledig panikeren, maar je kunt ook gewoon dit boek lezen. Lianne (30) en Suzette (31) geven een kijkje in hun behoorlijk verschillende levens. Terwijl Suzette over de standaard vraagstukken in het leven struikelt, verdwijnt Lianne steeds dieper in haar burn-out. Herken je je niet in de één, dan wel in de ander. En met een beetje geluk in allebei! #leesinspiratie #bookstagram #instabooks #boekeninspiratie #lekkerlatenlullen #lezen #boeken #boekhandel #libris #blz #librisblz #boekentip #leestip #dertig #leeseenboek @uitgeverijnwadam

50 Likes, 0 Comments – Libris Nieuws (@librisnieuws) on Instagram: “Onlangs verscheen ‘Lekker laten lullen’ van Suzette Hermsen en Lianne Marije Sanders, dé opvolger…”

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers

Als we zo doorgaan vernietigen we de plek die we ons thuis noemen: de aarde. Door alle nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en de machtigste man ter wereld die alles ontkent, hebben we het gevoel dat we het tij niet meer kunnen keren. Maar dat is niet waar, vertelt Jelmer Mommers (De Correspondent) in Hoe gaan we dit uitleggen.

In dit klimaatboek vertelt hij ons niet alleen hoe we ons in deze situatie hebben gewerkt, maar ook hoe we weer op het juiste pad kunnen komen.

Een hoopvol boek over klimaatverandering, het is mogelijk. Maar dan is er wel nú actie nodig. Onze toekomst op de aarde schrijven we zelf.

Luisteren: Wij spraken Jelmer Mommers over klimaatverandering in onze podcast Bedrock Talks

? K L I M A A T ? Een rotwoord? Een woord-om-tegenwoordig-jeuk-van-te-krijgen? Of een inspirerend woord? Met deze insta-account laat ik onze stappen zien naar een meer duurzaam en groener leven. Hiermee hoop ik anderen te inspireren. En hopelijk niet te irriteren. Helaas gaan onderwerpen over het milieu en klimaat op een gegeven moment toch irriteren. Vooral omdat je geconfronteerd wordt met je eigen handelen en gedrag dat bijdraagt aan milieuvervuiling en zelfs de opwarming van de aarde. Het probleem lijkt zo omvangrijk, dat je soms moedeloos wordt en twijfelt of al die kleine stapjes die je zelf probeert te nemen überhaupt wel zin hebben. Als best-wel-pessimist kan ik negatief tegen klimaatverandering aan kijken. Daarom heb ik ook getwijfeld of ik het boek “Hoe gaan we dit uitleggen” van @jelmermommers wel moet lezen. Maar omdat ik zoveel positieve en inspirerende reacties op dit boek hoor en lees (zoals van @ninapierson en @groeneleefstijl), ga ik het toch doen. Ik heb behoefte aan een realistisch, maar ook hoopgevend verhaal. Dat moet dit boek zijn. Er ligt veel in onze invloedssfeer en ook met kleine stappen komen we ver! Zoals Jelmer schrijft: ‘Het eerlijke verhaal is dat we ongelooflijk diep in de shit zitten. Maar hoe erg het wordt, bepalen we zelf. Want achter de nieuwsberichten over smeltende ijskappen, uitstervende diersoorten en ontkennende politici groeit een wereldwijde beweging die laat zien: onze toekomst op aarde schrijven we zelf.’ #loveyourplanet? #saveyourplanet #jelmermommers #hoegaanwedituitleggen #naturelover #ecohome #sustainableliving #sustainability

22 Likes, 4 Comments – @sons_instagreen on Instagram: “? K L I M A A T ? Een rotwoord? Een woord-om-tegenwoordig-jeuk-van-te-krijgen? Of een inspirerend…”

Hoe gaan we dit uitleggen – Jelmer Mommers
EAN: 978 908 2942 149
Prijs: €20,-

Geluk is ook niet alles – Willem van der Does

Wij Nederlanders staan op een mooie plek 5 in het World Happiness Report. Hoe kan het dan toch dat de zelfhulpboeken niet aan te slepen zijn, en dat we toch nog steeds van alles moeten?

Bewegen, onze passie volgen, voor onze belangen opkomen, betere seks hebben… Klinisch psycholoog Willem van der Does beschrijft in zijn boek Geluk is ook niet alles hoe je nou toch in hemelsnaam jezelf dingen af- of aanleert.

In het boek worden een aantal principes van gedragsverandering uitgelegd of toegepast. Extra bonuspunten krijgt het boek voor de bijpassende illustraties van Peter van Straaten, die het boek helemaal afmaken.

Nog een leuk en inspirerend boek van willem van der does. Hoe kan je gedrag aan-of afleren?#gelukisooknietalles #willemvanderdoes #inspiratie #persoonlijkeontwikkeling #coachingenyoga #lekkerlezen #abudhabi #emiratespalace

16 Likes, 0 Comments – Janine Tempelaar (@janinetempelaar) on Instagram: “Nog een leuk en inspirerend boek van willem van der does. Hoe kan je gedrag aan-of…”

Geluk is ook niet alles – Willem van der Does
EAN 978 946 3191 531
Prijs: €17,50

Boeddhisme in het dagelijks leven – Lama Yeshe Losal

Lama Yeshe is de kleurrijke abt van het klooster en Tibetaans centrum Kagyu Samye Ling in Schotland. In dit fijne boek legt hij op eenvoudige manier uit hoe je de boeddhistische levenswijze in de praktijk kunt toepassen.

Yeshe heeft kennis over de mensen in het Oosten én het Westen, waardoor je door het boek echt leert hoe je boeddhisme in je dagelijkse leven kunt laten terugkomen, bijvoorbeeld met gedetailleerde instructies voor meditatie.

Het boek is gebaseerd op transcriptie van zijn leringen, en samengesteld door zijn leerlingen.

Lama Yeshe at San Francisco Pride. 1983. Photos by Åge Delbanco. #pride #lamayeshe #lamathubtenyeshe @lamayeshewisdomarchive

84 Likes, 3 Comments – @wendydakini on Instagram: “Lama Yeshe at San Francisco Pride. 1983. Photos by Åge Delbanco. #pride #lamayeshe…”

Boeddhisme in het dagelijks leven – Lama Yeshe Losal
EAN 978 949 2920 683
Prijs: €19,95

Klaar voor de start, hap! – Oma Nel

Door alle (soms tegensprekende) voedingsadviezen is het niet gek dat je als kersverse moeder af en toe de bos door de bomen niet ziet. En dat terwijl de eerste 1000 dagen het verschil kunnen maken in de gezondheid van een kind voor de rest van zijn leven. Gelukkig is daar oma Nel met ‘Klaar voor de start, hap!’

Je kunt het boek zien als een kalender-handleiding met feitelijke inzichten en praktische tips over (baby)voeding. ‘Klaar voor de start, hap!’ is het achtste boek van Oma Nel (Nelleke Stegerman), die maar liefst veertig jaar ervaring heeft als diëtist.

Spannend…..vorige week heeft @navivakraamzorg haar @kraamzorg teams voorzien van #Klaarvoordestart?Hap! En ook een groot aantal #verloskundigen hebben het boek gehad. #Kraamverzorgenden en verloskundigen ik ben HEEL benieuwd wat jullie van het boek voor de #eerste1000dagen eten, vinden! Spam Oma Nel! – – – – – – – – – – #babyshowercadeau #babyvoeding #babyhapjes #borstvoeding #dikkekinderen #flesvoeding #foliumzuur #hechten #kinderwens #kolven #kraamcadeau #krampjes #oma #omanel.food #omanelweethetwel #opa #peuter #reflux #vitamineB12 #vitamineD #zwanger #zwangerschap #zwangerschapsbloedarmoede #zwangerschapsdiabetes #zwangerschapsmisselijkheid

21 Likes, 1 Comments – Klaar Voor De Start? Hap! (@omanel.food) on Instagram: “Spannend…..vorige week heeft @navivakraamzorg haar @kraamzorg teams voorzien van…”

Klaar voor de start, hap! – Nelleke Stegerman
EAN 978 908 0188 921
Prijs: €22,-

Meer boekentips

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Boekentips van juli: deze boeken wil je meenemen op vakantie
Sluiten