Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 23 jul 2019
Leestijd: 4 minuten

Zie je vaak dezelfde getallen terug? Dit is de betekenis ervan

Als je op de klok kijkt is het elf over elf, je telefoonnummer bestaat uit verdacht veel enen, en als je je croissant en cappuccino gaat afrekenen krijg je één euro en elf cent als wisselgeld. Waarom zie je steeds dezelfde getallen? Tanya Carroll Richardson – schrijfster van de boeken Angel Insights en Heaven on Earth – legt op Mindbodygreen uit waarom sommige getallen voorbij blijven komen in ons leven én wat hun betekenis is.

Je moet er natuurlijk wel in geloven, maar volgens Tanya hebben we allemaal beschermengelen die ons helpen het meeste te maken van onze tijd op aarde. Eén manier waarop ze dat doen is door ons signalen te sturen, bestaande uit getallen(reeksen). Volgens Tanya doen de getallen zich meestal voor in groepen van drie. Ze deelt een aantal van de meest voorkomende:

Getallen 111

De getallen 111 hebben een krachtige energie. Kom je ze vaak tegen, bijvoorbeeld op een nummerplaat, op een factuur, of op een random pagina van een boek? Dan proberen de engelen je te vertellen dat het een goed moment is om je dromen na te jagen. Het getal is een indicatie dat de energie om je heen rijp is voor verandering. Hét moment dus om een beetje risico te nemen en nieuwe projecten te starten. Houd je ogen open voor nieuwe kansen en neem actief stappen die zich richten op je doelen.

Dit vind je vast ook interessant: Soms zijn dingen niet toevallig. Dit is synchroniciteit

Getallen 222

De getallenreeks 222 gaat over landbouw. Niet letterlijk natuurlijk, maar metaforisch. Als je dit engelennummer regelmatig ziet dan is het tijd om zaadjes te planten. Dit kan op meerdere vlakken in je leven zijn, bijvoorbeeld op je werk of in je relatie. Je inspanningen lijken dan misschien klein, zegt Tanya, maar je legt hiermee wel de basis voor een aanzienlijke oogst in de toekomst.

Getallen 444

Het nummer 444 heeft niet per se een betekenis, maar is simpelweg een reminder van de engelen dat ze in de buurt zijn. Nu denk je misschien ‘wat heb ik daaraan’, maar het zien van deze nummers wanneer je je down voelt kan je comfort bieden en bevestiging. Maar, de getallen kunnen ook opduiken op het moment dat alles je voor de wind gaat. Het is dan een herinnering van de engelen dat ze je waarschijnlijk een handje hebben geholpen.

Lees ook: Zo vind je geluk in ellendige situaties

Getallen 555

Zit je in een periode in je leven waarin alles op losse schroeven staat? Volgens Tanya kan het zien van de getallenreeks 555, wanneer alles onbekend of chaotisch voelt, een kalmerende herinnering van de engelen zijn dat overgangen intens kunnen zijn. En dat is niet erg. Want ook al lijkt iets op het eerste gezicht verschrikkelijk (je bent bijvoorbeeld ontslagen, of gedumpt), uiteindelijk kom je sterker uit de situatie.

Dit vind je misschien ook leuk: Tegelijk ongesteld worden: toeval of is er een wetenschappelijke verklaring voor?

Getallen 777

Het engelennummer 777 is gericht op spiritualiteit. De kans is dan ook het grootst dat je dit getal tegenkomt wanneer je je verdiept in spiritualiteit, of bijvoorbeeld leert over nieuwe spirituele praktijken. Wat voor soort spirituele praktijken doet er niet echt toe. Volgens Tanya werken engelen met mensen van alle geloven en spirituele overtuigingen.

Getallen 888

De getallenreeks 888 geeft aan dat er financiële overvloed in aantocht is, of overvloed in de liefde. Zie je vaak dit getal verschijnen? Dan kan het zomaar zijn dat je onverwachte beloningen krijgt voor het goede werk dat je eerder hebt gedaan. Maar het nummer 888 kan ook een hint zijn van de engelen dat we allemaal toegang hebben tot de overvloed van het universum. Het is een signaal dat we open moeten blijven staan voor overvloed in welke vorm dan ook.

Meer lezen over spiritualiteit?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️