Tessa Ham
Tessa Ham Reizen 13 jul 2021
Leestijd: 5 minuten

Kamperen en werken tegelijkertijd? Dat doe je bij deze toffe campings

Een workation is het grootste cadeau wat je jezelf deze (na)zomer kunt geven en dan zeker als dat middenin de natuur is. Niet alleen neemt de natuur stress en zorgen weg, het zorgt ook voor een boost in productiviteit. Zie jij tegelijkertijd kamperen en werken ook wel zitten? We verzamelden zes toffe campings die ideaal zijn voor een workation.

En ze zijn nog eens in Nederland ook; daar gaat ons duurzame hart dan weer harder van kloppen.

Campings in Nederland voor je workation

Door onze rubriek Bedrock Ontdekt weten we dat er heel wat toffe campings in Nederland zijn te vinden. Maar wanneer campings middenin de natuur niet in wifi-oplossingen hebben geïnvesteerd, is het vaak best mogelijk om je mail te checken, maar kun je niet al je werkzaamheden uitvoeren.

Wij hebben het internet daarom afgespeurd naar vette campings waar je ook nog eens goed kunt werken.

Camping de Lievelinge

Locatie: Vuren
Prijs: vanaf 40 euro per nacht

Als je camping de Lievelinge oprijdt, voel je het door de leuke bouwwerken en de zweefmolen meteen: de bijzondere sfeer. Op de camping zijn geen regels, een gevalletje alles mag en niets moet. Zeker als je een creatieve boost kunt gebruiken, kunnen we de camping we dus aanraden voor een workation.

Dit zijn de 6 leukste duurzame campings in Nederland

Maar we willen de Lievelinge ook even noemen om de Hocus Focus Weken. Hierin stap je vijf dagen uit je comfort zone en geef je jezelf de tijd en ruimte om te werken aan je eigen project, plan of droom. Ondertussen geniet je van de camping en het prikkelende progamma. De volgende editie is van 13 tot en met 17 september.

Meer over de Hocus Focus Weken lees je hier. Meer informatie over camping de Lievelinge in het algemeen vind je hier.

KantoorKaravaan

Locatie: verschillende locaties in Nederland
Prijs: 50 euro p.p. per dag (inclusief water, thee, koffie, stroom en wifi)

‘Nature. Your office.’ is de slogan van KantoorKaravaan en we like the sound of that! Op verschillende locaties in Nederland staat de KantoorKaravaan, een mobiele off-the-grid kantoorunit. Dit houdt in dat de energie komt van de zonnepanelen op het dak. Hoe tof is dat?! Niet helemaal een camping, maar we moesten ‘m toch noemen.

Check de website van KantoorKaravaan voor meer informatie.

Camping de Lakens

Locatie: Overveen (bij Bloemendaal)
Prijs: varieert, voor een dunespot betaal je eind september voor vier nachten bijvoorbeeld 130 euro

Dol op het strand? Dan hebben wij de ultieme tip: camping de Lakens. Met één koprol ben je op het strand, dus begin de dag met een strandwandeling of stap het zand op als je in je middagdip zit.

https://www.bedrock.nl/kamperen-camping-de-lakens/

Op camping de Lakens zit je onder andere ook goed voor yoga en surflessen. Je kunt je eigen tent, caravan of busje meenemen, of een tent boeken die al voor je klaarstaat. Het voordeel daarvan is dat je ook een picknicktafel hebt om aan te werken en een hangmat om vervolgens in te relaxen.

Hier vind je de website van camping de Lakens voor meer informatie. De camping is populair, en voor augustus zijn nog maar een paar tenten en spots aanwezig.

East Nomads

Locatie: Achterhoek
Prijs per nacht: 125 euro per nacht

Op zoek naar een camping middenin de natuur maar wel met wifi én net wat meer luxe? Dan zit je goed bij glamping East Nomads. Geen gehannes met een tent opzetten, maar meteen kunnen genieten van je belltent inclusief opgemaakt bed.

Deze pop-up camping reist af naar wonderlijke plekken in ons eigen land

En dan heb je ook nog eens een eigen badkamer met toilet en douche. Dat kan je bijna geen kamperen meer noemen! Door de gratis wifi bij je tent en de picknicktafel, maakt dit de ideale camping voor een workation.

Ga naar de website van East Nomads voor meer informatie en om je workation te boeken.

Reizende camping de Camphanen

Locatie: Zeewolde
Prijs: varieert

De Camphanen heeft alles wat wij van een fijne camping verwachten: van de omliggende natuur tot het kampvuur en van rustige yogasessies tot een silent disco. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de té vette vintage busjes die voor je klaar staan en waar je zonder gedoe met tentenstokken zo in kunt.

Mail voor meer info over een workation naar [email protected]. Op de website van de Camphanen vind je meer informatie over de camping en de omgeving.

Camping de Boerinn

Locatie: Mijzijde
Prijs: voor een nachtje met twee volwassen en twee kinderen ben je 60 euro kwijt

Heb je kids en wil je toch kamperen en werken? Dan is camping de Boerinn iets voor jou. Op deze pop-up camping tussen de geiten en schapen vermaken je kinderen zich de hele dag vermakelijk met skelterraces en hutten bouwen, terwijl jij op de flexibele werkplekken met wifi en koffie bergen werk kunt verzetten. Ideaal!

Extra leuk: je kiest zelf het veld waarop je staat, bijvoorbeeld dichtbij de geitenweide en de varkentjes.

Meer informatie vind je op de website van Boerderij de Boerinn.

Staat er niets voor jou tussen? Dan hebben we nog een laatste tip voor je. Via de campingzoeker van KGC kun je filteren om campings met wifi te vinden. Ook op wificampings.nl heb je een overzicht van alle campings in Nederland met wifi.

Bedrock Travel: 6 x duurzaam op vakantie in de Nederlandse natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️