6 dromerige en minimalistische winterbestemmingen waar je nu heen wilt

Als ik ‘s ochtends de deur uit loop om vol enthousiasme naar kantoor te fietsen, zakt de moed me vaak bij de eerste, koude windvlaag al in de schoenen. Het is januari, de winter is beginnen en dat voel je. Sjaals, wanten en mutsen worden massaal ingeschakeld om ons in deze barre tijden door de dag heen te werken en eigenlijk willen we allemaal maar één ding: op vakantie.

Oké, dit is wel een beetje overdreven, want stiekem ben ik gek op de winter. Ik hou wel van een ijskoude winterzon terwijl ik met een warme kop chocolademelk in een café een boek zit te lezen. Helaas zijn dit soort dagen in Nederland op één hand te tellen, dus voor dit soort momenten zoek ik graag een winterbestemming op die hier wél aan voldoet.

Sprookjesachtige winterbestemmingen

Bij het zien van deze dromerige winterbestemmingen wil je meteen je biezen (vergeet je snowboots niet!) pakken en het vliegtuig inkruipen.

1. Duurzame cabins in North Devon, United Kingdom

De tiny houses van de Britse startup Koto (wat trouwens het Finse woord is voor ‘knus thuis zijn’) zijn de perfecte plek voor een get-away uit de drukte. Geïnspireerd op de Scandinavische way of life waarbij quality tijd met vrienden en familie en de natuur hoog in het vaandel staan. De minimalistische cabins bevinden zich middenin de natuur voor de echte indoor-outdoor beleving. Ook erg fijn: de huisjes zijn gemaakt van ecologische materialen.

 

Finding solitude @flo.johaenntgen

76 Likes, 2 Comments – Koto – Houses & Cabins (@koto_cabins) on Instagram: “Finding solitude @flo.johaenntgen”

2. Hallstat, Oostenrijk

Een dorpje dat er sprookjesachtiger uitziet dan het Oostenrijkse Hallstat is bijna niet te vinden. Het pittoreske dorpje is de ultieme droomplek als je jezelf wilt terugtrekken tussen de bergen. Hallstat staan op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Wij snappen wel waarom.

Austria in exam week? Snow worries mate x #uaoverseas

94 Likes, 9 Comments – madeleine (@maddypemberton) on Instagram: “Austria in exam week? Snow worries mate x #uaoverseas”

3. In een houten huisje in Noorwegen

Vlakbij de Noorse Malangen fjorden is een cluster aan houten huisjes gebouwd die een prachtig uitzicht hebben over de besneeuwde en ijzige fjorden. De perfecte locatie voor een weekendje even iets heel anders. Het interieur is minimalistische en er is een sauna.

Winter at the Malangen Retreat ☃️ Photo by Steve King @skydesign360

352 Likes, 9 Comments – Snorre Stinessen (@snorre_stinessen) on Instagram: “Winter at the Malangen Retreat ☃️ Photo by Steve King @skydesign360”

Good to know: Op wintersport? Daar zullen je lichaam én geest blij mee zijn

4. Seacabins boven het water in Noors Lapland

Van de makers van de houten huisjes hierboven, maar dan op een ander plekje. Deze tiny houses bevinden zich aan het Noorse eiland Manshausen en zijn gevestigd boven het water. De wand is bijna compleet van glas waardoor je een geweldig uitzicht hebt over het water en de bergen. Ook niet verkeerd: er is een hot tub om lekker in op te warmen terwijl het om je heen steenkoud is.

Capturing the beautiful sky, just before the suns sets. / by Adrien Giret

1,180 Likes, 13 Comments – Børge Ousland (@manshausen_island) on Instagram: “Capturing the beautiful sky, just before the suns sets. / by Adrien Giret”

Wauw: 12 minder bekende bestemmingen die je echt eens moet bezoeken

5. Lofoten-eilanden, Noorwegen

Sprookjesachtiger dan dit ga je het niet krijgen. Als je opgewassen bent tegen een beetje kou is dit de winterbestemming die echt niet op je lijst kan ontbreken. De eilanden liggen boven de poolcirkel (brrr) in de Noorse zee, middenin de bergen en ongerepte natuur. De eilanden worden gesierd door de vrolijke vissershuisjes aan de kust. Ga voor een hike de bergen in of waai uit op de stranden van het eiland. Hou je van een beetje natuur en kan het je niet koud genoeg zijn? Dan is dit echt het bezoekje waard.

Hamnøy blues… ???❄️ Tag someone you would visit with! #Lofoten photo by @kevin_teerlynck

12.9k Likes, 111 Comments – LOFOTEN (@lofoten) on Instagram: “Hamnøy blues… ???❄️ Tag someone you would visit with! #Lofoten photo by @kevin_teerlynck”

6. Slot Neuschwanstein (Beieren), Duitsland

Ziet het kasteel er herkenbaar voor je uit? Niet gek, dit is namelijk het kasteel dat Walt Disney bezocht voordat het eerste Disney-park gebouwd werd. Zeker in de winter is de bestemming in trek bij veel toeristen.

Maar niet alleen Slot Neuschwanstein is mooi, heel Beieren is een heus winters paradijs. Je kunt er goed wintersporten, maar het is ook bij uitstek de plek om te wandelen en te genieten van de prachtige natuur van Duitsland – die in de winter niet te evenaarden mooi is. Kijk je ogen uit aan de koninklijke gebouwen en adem de frisse lucht in.

Don’t reveal everything you know! #TheTrillionaireLife … Courtesy of Media Member @tom_juenemann ?? #MediaMember

9,059 Likes, 65 Comments – The Trillionaire Life (@thetrillionairelife) on Instagram: “Don’t reveal everything you know! #TheTrillionaireLife … Courtesy of Media Member @tom_juenemann…”

De winter overleven doe je zo

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
6 dromerige en minimalistische winterbestemmingen waar je nu heen wilt
Sluiten