Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Betere wereld 16 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Het is Wereldvoedseldag en daarom serveert Instock een ‘All You Can Rescue’-diner

Dat ze bij de restaurants van Instock strijden tegen voedselverspilling, is je misschien al bekend. Vandaag is het Wereldvoedseldag, een dag die in het teken staat van de thema’s honger en voedselzekerheid. Daarom serveert Instock vandaag een ‘All You Can Rescue’ diner. Voor een vast bedrag kun je die avond zo veel voedsel redden als je wilt.

Instock geeft op Wereldvoedseldag een duurzame draai aan het (populaire en niet zo duurzame) all you can eat-principe. Met ingrediënten die normaal gesproken verspild zouden worden, maken zij lekkere, creatieve gerechten. Tijdens het All You Can Rescue-diner geven ze jou de kans om voor een vast bedrag onbeperkt eten van de verspilling te redden.

Wereldvoedseldag

Op Wereldvoedseldag wordt aandacht gevraagd voor voedselzekerheid in de wereld. Want ongeveer 1 op de 9 mensen heeft structureel te weinig eten.

Los daarvan is voedselzekerheid vandaag de dag niet alleen een kwestie van hoeveelheid, maar ook van kwaliteit. Ongezonde voeding is over de hele wereld een veelvoorkomende oorzaak van ziekte en sterfte. En dat is niet oké.

Ook interessant: Sustainable op Netflix laat je zien hoe de toekomst van voedsel eruit ziet

Om die reden is Nederland één van de 192 landen die zich heeft aangesloten bij de Sustainable Development Goals. Een afspraak tussen landen dat honger in 2030 niet meer voorkomt.

All You Can Rescue

“Des te schever is het dat er nog steeds zoveel goed eten wordt weggegooid”, vindt Freke van Nimwegen van Instock. “Ook wij zetten ons graag in voor het goede doel en dat kunnen we niet zonder de hulp van onze gasten. Doordat zij bij ons komen eten in het restaurant, kunnen wij onze missie blijven naleven.” Daarom organiseren we op 16 oktober in hun drie restaurants een All You Can Rescue-diner.

Ook interessant (van ons zusje Culy): Ga aan tafel tegen honger op World Food Day (16 oktober)

Schuif aan

Hoe werkt het? Eigenlijk zoals bij de meeste all you can eat-concepten. In rondes kun je verschillende gerechten bestellen. Maximaal twee per persoon, om verspilling te voorkomen. Pas als je bord leeg is, kun je een nieuwe ronde bestellen.

Wil je tegelijk lekker eten en voedselverspilling voorkomen? Reserveer dan een plekje bij één van de restaurants van Instock in Amsterdam, Den Haag of Utrecht op 16 oktober.

Het All You Can Rescue-diner kost € 30,- euro per persoon. Ook mooi: Instock doneert 30% van alle geredde ingrediënten aan de voedselbank.

Handig: Duurzaam met voedsel omgaan wordt een eitje met deze tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️