Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 1 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze vegan snoepjes koop je gewoon in de supermarkt

Misschien denk je bij veganistisch eten meteen aan quinoasalades en stengels bleekselderij, maar (gelukkig) is er meer dan dat. Er bestaan namelijk ook gewoon vegan snoepjes. Minder gezond, maar hey: it’s all about finding the balance, toch? Daarom hebben we 7 vegan snoepjes voor je op rij gezet. En nog meer goed nieuws: je kan ze gewoon kopen in de supermarkt!

Het wordt steeds duidelijker wat voor gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld om ons heen en op onszelf. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle.

En nee, dat betekent niet dat je nog alleen maar op wortels mag kauwen (plantaardig eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!). Er zijn ook allerlei lekkere vegan snoepjes. Wij delen ze graag.

Vegan snoepjes uit de supermarkt

Snoep bevat vaak dierlijke bronnen zoals gelatine (een bindmiddel dat uit slachtafval wordt gemaakt) om het een zachte textuur te geven en bijenwas om snoepjes te laten glimmen.

Toch zijn deze ingrediënten helemaal niet noodzakelijk om lekkere snoepjes te creëren, kijk maar naar het volgende lijstje.

1. Napoleon

Ben je gek op zure snoepjes? Dan zijn Napoleonsnoepjes jouw go-to snoepje. Zowel de smaken citroen, framboos, salmiak als cassis zijn 100 procent vegan! Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

Lees ook: Vegan Vrijdag: een recept voor gezonde én 100% vegan kruidnoten

2. Fisherman’s Friend

Iedereen kent ze wel, deze wereldberoemde Fisherman’s snoepjes. Dat die al sinds 1865 helemaal vegan zijn, vinden we geweldig! En dat geldt voor álle smaken uit hun aanbod. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

3. Snoepjes van Goody Good Stuff

Goody Good Stuff is een fijn merk met snoepjes in verschillende soorten en maten, van zure snoepjes tot perziken tot gummybeertjes. Al hun producten worden gemaakt zonder gelatine en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen toe te voegen. Top! De snoepjes zijn te vinden bij PLUS en Jumbo.

Tip: Zo maak je zelf de heerlijke dip baba ganoush (helemaal vegan)

4. Fruit-tella Dummies

Dummies zijn een echte trip down to memory lane. Deze kleine doosjes met snoepjes in de smaken aardbei, perzik, sinaasappel en framboos zijn 100 procent vegan en worden gemaakt met natuurlijke smaakstoffen en natuurlijke kleuren. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

5. Haribo Dragibus

Als we één favoriet snoepje mogen kiezen, zijn het toch wel de Dragibus van Haribo. Je weet wel: die bolletjes in verschillende vrolijke kleuren met de structuur van jellybeans maar dan net iets taaier. Lekker, en vegan! Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

6. (de meeste) Chupa Chups lolly’s

Wie van lolly’s houdt en (zoveel mogelijk) vegan eet, kan op beide oren slapen. De meeste Chupa Chups zijn immers vegan! Alleen de smaken Chocolate Vanilla en Strawberry cream zijn NIET vegan, dus let daar even goed op. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

Dit vind je misschien ook interessant: Vega Vrijdag: zelf vegan mayonaise maken van kikkererwten

7. Droprondo’s van Venco

Droplovers opgelet: van dit nieuwtje worden jullie vast blij! De droprondo’s van Venco zijn namelijk helemaal vegan. Opgelet: de andere producten van Venco bevatten soms wél gelatine. Dit controleer je best even. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

Heb je nog meer tips voor heerlijke vegan snoepjes? Stuur ons een mailtje of een berichtje via Instagram!

Meer lezen over veganistisch eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️