Emma Bering
Emma Bering Liefde & Seks 9 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

Met deze tips krijg jij je seksdrive weer terug

In een lange relatie zijn er ups en downs en komt het voor dat de één soms meer of minder zin in seks heeft dan de ander. Vooral in langere relaties kunnen er periodes zijn dat er wat minder ‘actie’ is. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het is natuurlijk minder leuk als je seksdrive altijd laag is. Daar weet Jessica Graham in haar boek ‘Mindful & mindblowing seks’ wel raad mee.

In het boek ‘Mindful & mindblowing seks’ van Jessica Graham behandelt ze op een positieve en nieuwetijdse manier onderwerpen zoals de voordelen van pornografie, (non)monogamie en hoe je omgaat met een partner die nooit zin in seks heeft. Het laatste onderwerp kan natuurlijk ook omgedraaid worden, voor als je zelf (even) een lage seksdrive hebt. Met deze tips krijg jij in ieder geval je seksdrive weer terug en wellicht je partner ook.

Stuur elkaar sexy berichtjes

Sms’en of appen kan een goede manier zijn om seksuele energie op te wekken. Het kan al zo simpel zijn als een sexy zinnetje, een foto of zelfs een video. Al raden we je dan wel aan om niet met je gezicht in beeld te komen. Dit werkt bijvoorbeeld goed voor een langeafstandsrelatie of wanneer je langere periodes niet samen bent.

Zoek je sensualiteit op

Zorg voor meer sensualiteit. Zo kan je sexy beddengoed kopen, zijde ondergoed dragen, kaarsen aansteken, sensuele muziek draaien of een nieuw parfum opdoen, suggereert Jessica. Want, zodra je wat meer in contact komt met je sensualiteit bloeit deze kant van je vanzelf op. Het gaat erom dat je jezelf sexy voelt en dat ook uitstraalt. Dit is echt iets wat je voor jezelf kan doen en hoef je dus niet per se samen te doen met je partner.

Kleed je mooi aan

Als je je mooi kleedt, voel je je ook mooi en wellicht ook sexy. Volgens Jessica kleden we ons vaak zoals we ons voelen. Zodra jij geen zin in seks hebt, ga je je daar onbewust ook naar kleden. Trek daarom kleren aan waar jij je je het meest aantrekkelijk in voelt. Het gaat erom hoe jij je erin voelt, niet om wat andere mensen denken. Het kan dus ook een super grote trui zijn, als jij je er maar goed en dus mooi in voelt.

The Sex Issue: het geheim hoe je bewuster van je seksleven kan genieten

Expres geen seks hebben, huh?

Het kan zijn dat alles je eraan herinnert dat je geen seks hebt. Een seksscène in een film of een verliefd stelletje. Het beste wat je dan kan doen volgens Jessica is om een tijdje geen seks te hebben. Bespreek met elkaar hoe lang deze periode gaat zijn, bijvoorbeeld maximaal 2 weken. In deze 2 weken is het wel van belang om contact met elkaar te blijven houden.

Knuffel en zoen elkaar, maar ga niet verder dan dat. Leer elkaar weer opnieuw kennen door een spelletje te spelen, samen een puzzel te maken, ga een serie bingen, ga uit eten of ga in deze weken op citytrip. Als jullie maar samen activiteiten blijven ondernemen.

Plan na deze periode weer langzaam seks in. Doe het vooral rustig aan. Begin bijvoorbeeld door eerst een paar uur naakt te zijn, je kan ook even mediteren door middel van ademhalingsoefeningen. Bouw het vooral rustig weer op.

Ga de honken af

Je kent de honken vast wel: first base, second base, third base en de homerun. Ga voor elke honk op een date. Probeer je tijdens de date ook echt houden aan de honk van de date. Dus ga op de eerste honk niet verder dan zoenen.

Spreek als laatste af voor de homerun, maar sla op de weg daar naar toe niet de andere honken over. Ga hier vooral samen doorheen.

Goede zoen

Er is weinig minder opwindend dan een goede zoen. Je kan het gesprek hierover aangaan met je partner. Wat vindt hij of zij het fijnste aan zoenen? Het kan zomaar zijn dat je ineens iets te weten komt over elkaars voorkeuren en wat jullie opwindend vinden.

Het hebben van een lage seksdrive of een partner met een lage seksdrive kan heel vervelend lijken, maar het is heel normaal. Uiteindelijk is dit weer een ervaring die voor nieuwe inzichten kan zorgen. Een lage seksdrang kan uiteindelijk leiden naar nieuwe manieren om de liefde te bedrijven en zorgt ook voor eerlijke communicatie met je partner.

Meer lezen over je seksdrive?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️