Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 5 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

4 eigenschappen die je écht aantrekkelijker maken

Vaak wordt aantrekkingskracht gekoppeld aan er goed uitzien. Haartjes mooi gestyled, leuk jurkje of mooi pak uit de kast getrokken, manicure/pedicure enzovoorts. Of aan een knappe kop en een grote glimlach. Maar aantrekkingskracht is zoveel meer dan uiterlijkheden. Esther Perel, seks- en relatietherapeut, deelt tips met MindBodyGreen voor meer aantrekkingskracht.

Zelfvertrouwen

Ok, dit roept misschien de gedachte ‘afgezaagd’ op, maar we kunnen er niet omheen. Zelfvertrouwen is de meest sexy eigenschap die je kunt hebben. Zelfverzekerd zijn betekent natuurlijk niet dat je moet gaan bungyjumpen of een Formule 1-race hoeft te rijden. Maar het is een innerlijke kracht die je uitstraalt wanneer je alles van jezelf omarmt en accepteert. Dus óók je onzekerheden. Yep, het accepteren van je minder mooie kanten geeft je een sterke uitstraling. Look at me, dit is gewoon wie ik ben, take it or leave it.

Lees ook: Hoe het komt dat we onbereikbare mensen zo aantrekkelijk vinden

Hoe je je zelfvertouwen kunt vergroten? Omring je door mensen waar je energie van krijgt en die in je geloven. Maak een lijstje met al jouw sterke punten. Dat kunnen dingen zijn als ‘ik kan een goede appeltaart bakken,’ tot ‘ik ben altijd de collega bij wie iedereen zijn hart lucht.’

Onafhankelijkheid

Hoewel je er misschien van houdt als iemand voor je zorgt (dat is ook fijn), is het ook fijn om onafhankelijk te zijn. Als je goed voor jezelf kunt zorgen, zonder de hulp van een ander. Als je iets doet waar je niemand anders voor nodig hebt, of als je nieuwe dingen probeert zonder dat duwtje in de rug van een ander. De grootte van de acties kan variëren. Je eigen huur kunnen betalen, tot een Ikea-meubel in je eentje in elkaar zetten: allemaal momenten waarop je trots op jezelf kunt zijn. En op dit soort momenten straal je dat ook uit.

Ook interessant: Dit is wat mensen écht aantrekkelijk maakt (en het zijn geen volle lippen)

Het grappige is dat, als je luistert naar verhalen over de eerste ontmoeting van koppels, het vaak was tijdens een moment van onafhankelijkheid. Denk aan ‘Piet was in zijn element en stond op het podium zijn gitaar te spelen. Ik was op slag verliefd,’ of ‘Sophie stond zo leuk te dansen in de kroeg, ook al deden haar vriendinnen niet mee. Toen wist ik, deze vrouw moet ik hebben.’ Over het algemeen hoor je geen verhalen als ‘Chantal stond in een hoekje een beetje te schuilen achter haar vrienden en praatte met niemand,’ of ‘Kees liet zijn moeder altijd zijn boodschappen doen, super cute.’

Dus, ontdek wanneer jij je het meest onafhankelijk voelt. Is het als je een uitgebreide maaltijd voor jezelf kookt, of als je op zangles de longen uit je lijf zingt? Doe dit dan vaker!

Accepteer je lichaam

Als je niet van je lichaam houdt, straal je dat ook uit. Je probeert de – in jouw ogen – minder mooie delen te bedekken of verhullen met losse kleding. Je loopt misschien ook een beetje voorovergebogen, zodat je minder opvalt. Niet echt een sexy look. Leer je lichaam te accepteren, inclusief de minpuntjes.

Onthoud dat iedereen anders is en niemand perfect is. Wat je ziet in bladen is gefotoshopt en er zijn hele make-up ploegen, professionele fotografen en stylisten in de weer geweest om het model zo op de kiek te krijgen. Nee, jouw vakantiefoto gaat er nooit zo uit zien. Dus let it go. Een manier om je meer op je gemak in je eigen lichaam te gaan voelen is door te dansen. Geen gêne meer, gewoon gaan en loslaten.

Stop met negatieve self talk

Dit is misschien wel de grootste boosdoener. Veel mensen zijn zó negatief over zichzelf, dat het ze extreem onaantrekkelijk maakt. ‘Kijk maar niet naar mij, ik word een beetje een worstje in dit shirt,’ of ‘dat meisje is zoveel knapper dan ik ben. Laat maar, dan maak ik geen kans bij X.’

Waarom doen we dit? Wat willen we eigenlijk horen? Hopen we op iemand die zegt ‘nee joh, jij bent knapper’? We hebben het vaak niet door, maar negatief over jezelf zijn maakt je júist onaantrekkelijker. En dan ziet niemand meer of je er als een worst uitziet in je shirt, maar alleen jouw onwijs negatieve houding. Dus, stop it. Oh ja, en als iemand je een compliment geeft, accepteer ‘m alsjeblieft. Reacties als ‘je hebt je bril vast niet op’ als iemand zegt dat je er mooi uitziet is het tegenovergestelde van sexy.

Meer lezen over zelf vertrouwen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️