Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 5 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Past life healing, wat is het en wat heb je eraan?

Het idee van vorige levens intrigeerde me al toen ik jong was. Ik vond het interessant en wilde er meer over weten, maar tegelijkertijd vond ik het ontzettend spooky, want kwam je dan in contact met je overleden zelf? Inmiddels weet ik dat past life healing helemaal niet spooky is en het juist een super waardevol middel is om dichterbij jezelf te komen.
Ik was er dan ook nooit ingedoken, tot ik twee jaar geleden op bezoek ging bij een sjamaan verstopt in de Noord-Amerikaanse bergen. Puur omdat ik een interview met haar had gehoord op de podcast Earth Speak en alles wat ze zei mij enorm aansprak.

Bij een sjamaan in Noord-Amerika

Ik had vragen over nekklachten die zich aan mijn moeders kant van de familie voordoen, nekklachten waar ik op dat moment ontzettend mee worstelde. De sjamaan bracht me in via een diepe meditatie in contact met voorouders, aartsengelen en spirit guides, maar ook met mijn overleden grootouders. Uit de sessie kwam naar voren dat mijn opa in een vorig leven was opgehangen. Ondanks dat dit mijn nekklachten niet meteen heelde, verklaarde het voor mij wel waar ze vandaan komen.

Na die ervaring wat ik zó gefascineerd dat ik dieper in de wereld van vorige levens dook en inmiddels geef ik alle vrouwen die ik coach wel een past life healing. Ik heb de techniek geleerd van de verschillende healers die ik in mijn leven heb bezocht en aangescherpt tijdens mijn spiritueel ingestoken NLP opleiding. Wil je je echt specialiseren in past life healing, dan kun je een opleiding tot regressietherapeut volgen.

Vorige levens, hebben we die dan?

Ik geloof van wel, maar je hoeft dat niet te geloven om te profiteren van een past life healing. Tijdens een sessie reis je af naar de werelden van je onderbewustzijn. En je onderbewustzijn communiceert in metaforen en symbolen die jij begrijpt. Dit gaat op basis van associaties. Zo herinner je je misschien dat je oma altijd zonnebloemen in huis had. Daardoor associeer je zonnebloemen met je oma en haar warme appeltaart. Terwijl iemand anders zonnebloemen associeert met Frankrijk en warme zonvakanties.
Ook interessant: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Wil je onderbewustzijn je tijdens een past life healing dus laten zien dat de scène zich in Frankrijk afspeelt, dan krijg je zonnebloemen te zien. Dus of je tijdens de past life healing sessie nu een vorig leven ziet of simpelweg de communicatie van je onderbewustzijn met je bewustzijn, is onbelangrijk. Het gaat erom dat je ontdekt wat jouw onderbewustzijn met je wilt communiceren, of je dat nou beschouwt als een kijkje in een vorig leven of niet.

Wat doe je tijdens een past life healing? 

Overtuigingen die je had in een vorig leven en hebt meegenomen naar dit leven, kunnen je dwarsbomen om vooruit te komen en te groeien. Misschien heb je in een vorig leven de overtuiging opgedaan dat het gevaarlijk is om je waarheid te spreken. Hierdoor houd je je nu onnodig klein en trek je keer op keer partners aan die bevestigen dat jouw waarheid onbelangrijk is.
In een past life healing onderzoek je waar een overtuiging zoals ‘mijn waarheid spreken is gevaarlijk’ vandaan komt. In een diepe meditatie reis je af naar het moment waarin de overtuiging ontstond. Je aanschouwt de scène, vergeeft jezelf en de aanwezigen en voorziet de situatie van liefde en compassie. Dat is genoeg.
Lees ook: Wat is het nut van spiritualiteit nou eigenlijk?

Het is niet de bedoeling dat je de scène gaat veranderen, de geschiedenis staat al geschreven. Vergeving, compassie en begrijpen wat er is gebeurd laten je inzien dat je de overtuiging niet meer nodig hebt in dit leven. Je kunt hem dan loslaten en bewust kiezen voor een meer helpende overtuiging, zoals ‘het is belangrijk dat ik mijn waarheid spreek’.

Waar begin ik?

Als je het gevoel hebt dat je meer wilt weten over je vorige levens, dan valt er zeer waarschijnlijk iets te helen. Op YouTube vind je veel past life healing meditaties waar je mee kunt beginnen, maar een past life healer of regressietherapeut kan je nauwkeuriger begeleiden. Zo weet je zeker dat je in het juiste moment terecht komt en heelt wat er geheeld mag worden. Daarnaast kan het zijn dat je in een scène terecht komt die zo vervelend is, dat het moeilijk is er in je eentje heling teweeg te brengen. Een healer of therapeut kan je door de scène heen coachen en voorkomen dat je de wond die je probeert te helen, alleen maar erger maakt.

Download gratis Past Life Healing meditatie

Meteen beginnen en afreizen naar een vorig leven? Ik nam een korte Past Life Healing meditatie op waar je mee kunt beginnen.

Dit gastartikel is geschreven door Charelle Casander. Zij is freelance redacteur en schrijft op haar blog The Scent of Cinnamon  over de magie van het alledaagse: kruiden, sterren, voeding, rituelen, ayurveda, de natuur en meer. Als slow marketing mentor helpt ze daarnaast bewuste onderneemsters met het neerzetten van een stevige fundering voor hun bedrijf, zodat er méér ruimte ontstaat voor intuïtieve flow én minimaal € 4000 omzet per maand normaal wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️