Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Verzorging 8 dec 2018
Leestijd: 4 minuten

9 natuurlijke tips tegen keelpijn

Het is weer zo ver: je wordt ‘s ochtends wakker en voelt een stekende pijn in je keel en elke keer als je hoest of slikt doet het zeer. Gefeliciteerd, je hebt last van keelpijn. Op zich is keelpijn (naast dat het voor jezelf heel vervelend is) niet per se iets ernstigs. Maar toch willen je er zo snel mogelijk van af komen. Maar hoe?

Gebruik je liever zo min mogelijk medicatie? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dat is ook niet langer meer nodig. Dit zijn de 9 beste natuurlijke manieren om de pijn te verzachten.

9 x de beste natuurlijke tips tegen keelpijn

Keelpijn. Niemand zit er op te wachten. Het is een vervelend kwaaltje, maar het is nog vervelender als ‘t na een paar dagen niet weg is. Ben je hopeloos omdat je keelpastilles niet meer werken? Dit zijn nog een paar andere (natuurlijke) manieren om die pijn in je keel te stillen.

Go get that ice cream

In de decembermaand is ijs misschien niet ‘t eerste waar je op zit te wachten (misschien ook wel). En toch werkt dit heel goed om de pijn in je keel te verzachten. Je hebt nu dus een excuus om juist ijs te gaan eten in december. Alsjeblieft. We moeten er trouwens nog wel even bij zeggen dat je niet voor ijs moet gaan met suiker of zuivel. Deze ingrediënten kunnen je keel juist meer gaan irriteren.

Slaap

Dat slaap goed voor ons is, dat wisten we best. Maar wist je ook al dat dit heel goed helpt om je keelpijn te verminderen? Als je een week lang elke nacht 8 tot 10 uur slaap pakt, geef je een enorme boost aan je gezondheid. En ‘t is toch ook helemaal niet verkeerd om een keertje wel naar jezelf je luisteren en dus wél genoeg slaap te pakken vannacht?

Slapeloosheid? Deze tips helpen je om vanavond beter in slaap te vallen

Thee is je beste vriend

De decembermaand (of nou ja, eigenlijk alle koude maanden) staan voor veel mensen bekend om lekker thee te drinken onder een dekentje voor de televisie. Maar het drinken van thee helpt ook echt bij keelpijn. De volgende ingrediënten voelen als een geschenk voor in je theeglas:

Op zoek naar een lekker recept voor in je theeglas? >> 4x ontspannende thee (voor een goede nachtrust)

Stoom

Als we ziek zijn, is het heerlijk om een heet bad (of een hete douche) te nemen. Maar laat dit dan ook net heel goed voor je gezondheid zijn.

Door de stoom worden je uitgedroogde slijmvliezen gehydrateerd. Je kan trouwens ook gewoon stomen door met een handdoek om je hoofd boven een bak met heet water te hangen.

En als je dan toch bezig bent, doe er dan gelijk een paar druppeltjes pepermunt en/of eucalyptusolie bij.

Soep is ‘t allerbeste medicijn

Soep is goed voor ons. En er zijn ook nog eens veel verschillende soorten. Van tomatensoep tot pompoensoep. In de koude maanden is het lekker om op te warmen met een lekker kom soep.

Ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere soepen? >> De lekkerste vegetarische soepen voor tijdens de herfst

Koud drinken

Werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als bij ijs. Door de kou verzacht je de pijn in je keel. Ook hierbij is het trouwens belangrijk dat je geen zuivelproducten gaat drinken. Koud water is het beste.

Spice it up

Hete saus is goed om de pijn in je keel te verzachten. Dit wil niet zeggen dat je de hele fles leeg moet gooien op je bord. Een paar druppels zijn al genoeg.

Nog een pluspunt van dit wondermiddeltje: het helpt ook om een verstopte neus weer open te krijgen.

Gorgelen met zout en water

Dit is niet mijn persoonlijke favoriet. Maar als die keelpijn na een week nog niet weg is, dan worden we toch wel een beetje hopeloos.

De oplossing? Gorgelen van zoutwater. Wat je moet doen? Dat is niet zo lastig gelukkig. Een theelepel zout laat je oplossen in een beker met lauwwarm water en je kunt gaan gorgelen.

Bonus: zwijgen is goed

Niet helemaal een natuurlijk middeltje, maar toch de moeite waard om nog even te benoemen. Zwijgen is goud. Probeer zo min mogelijk te praten, hoe lastig dit dan ook kan zijn.

Ga langs de huisarts

Sowieso is ‘t belangrijk om je keelpijn in de gaten te houden. Vertrouw je ‘t niet helemaal? Of wordt het erger en krijg je ook nog eens hoge koorts? Dan is het handig om even langs de huisarts te gaan. Er kan dan iets meer aan de hand zijn.

Alles wat je moet weten over natuurlijke trucjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️