Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 8 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Scheerschuim op? Deze handige producten werken even goed en staan gewoon in je kast

Omdat er niets fijner is dan natuurlijke huidproducten gebruiken en het nóg leuker is om die zelf te maken, delen we regelmatig handige DIY beautyproducten tips. Vandaag: scheerschuim! Het kan knap lastig zijn om  hiervoor een natuurlijke variant te vinden, maar vaak heb je een alternatief voor scheerschuim gewoon in huis. 

Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke variant voor scheerschuim, je scheerschuim gewoonweg op is, je een keer iets anders wilt proberen óf je wilt geld besparen: deze 3 methodes zorgen voor een superzacht perzikhuidje als resultaat.

Kokosolie en suiker

Trek je keukenkastjes open en ga op zoek naar kokosolie en rietsuiker. Pak een bakje en schep een 2 lepels kokosolie in het bakje en strooi er wat suiker in. Gebruik niet te veel suiker, anders wordt het een heftige scrub. De kokosolie maakt je huid superglad en de suikerkorreltjes zorgen voor een lichte scrub. Spoel je homemade scheercrème af met lauw water en je huid voelt heel zacht en glad aan.

https://www.bedrock.nl/diy-natuurlijke-huidproducten/

Olijfolie

Het ingrediënt dat in vrijwel elk huishouden te vinden is. Verder heb je alleen een bakje nodig en je scheermes uiteraard. Eigenlijk heeft de olijfolie dezelfde werking als kokosolie op je huid: het hydrateert en zorgt voor een supergladde huid.

Omdat de zowel de kokosolie als de olijfolie gemaakt zijn van enkel natuurlijke producten, krijg je geen last van een geïrriteerde of rode huid. Ook hoef je je huid later niet nog in te smeren met een bodylotion, want je huid is al zacht genoeg.

Conditioner

Je staat onder de douche, hebt je benen al in geen tijden geschoren en je kan het echt geen dag meer uitstellen, maar je scheerschuim is op en hebt geen van de bovengenoemde oliën in huis. Pak er dan je natuurlijke conditioner bij. Een klein handje vol per been is meer dan genoeg.

Omdat crèmespoeling een voedende werking heeft op je haar, heeft het ook een hydraterend effect op je huid.

Tip: zorg dat je een handdoek bij de hand hebt zodat je niet uitglijdt.

Zero waste scheermes

Wist je dat je nóg beter bezig kan zijn in de badkamer? Schaf een zero waste-scheermes aan (zo’n ouderwetse waarvan je alleen het mes vervangt) en je kan alle plastic potjes vervangen voor homemade producten in glazen, herbruikbare potjes!

Meer tips voor natuurlijke beautyproducten?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️