Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 20 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Zero waste leven tip #20: vervang je wegwerp scheermesje voor een safety razer

Tijdens de Zero Waste Challenge in september geven we elke dag een tip om steeds een stapje makkelijker als zero waster door het leven te gaan. Nederlandse zero waste-expert Jessie Kroon van Het Zero Waste Project legt de kneepjes van het vak uit.

Als je je voetafdruk wilt verkleinen, is geen (of zo min mogelijk) afval maken een goede preventieve aanpak. Bij een zero waste lifestyle gaat het er ook om dat je alles wat je aan afval maakt, weer hergebruikt of recyclet. Zo voorkom je dat het uiteindelijk op een vuilnisbelt of erger, in de zee belandt. Wist je dat we maandelijks zo’n veertig kilo afval produceren per persoon?

De allerbelangrijkste tip: wees niet te streng voor jezelf. Doe waar jij je goed bij voelt, maak het leuk en haalbaar! En focus je op wat je wél kan en op nieuwe plekken die je gaat ontdekken. Zie het als dingen anders doen in plaats van niet meer doen.

Zero waste leven tip #19: vervang deze wegwerpproducten voor duurzame alternatieven

Tip #20: Gebruik een old school scheermesje in plaats van een wegwerp scheermeisje

Je kan wegwerpbekers vervangen voor je eigen to-go koffiebeker, een plastic waterflesje voor een duurzame waterfles, je wattenschijfjes voor wasbare katoenen wattenschijfjes en ga zo maar door. Maar ook producten die je misschien niet elke dag gebruikt, kan je gemakkelijk vervangen voor een duurzame versie.

Duik daarom ook eens je badkamer in en kijk welke wegwerpspullen je allemaal gebruikt. Vervang bijvoorbeeld je wegwerp scheermesje voor een old school scheermesje van goede kwaliteit. Een safety razer, heet het ook welHet is een scheermesje gemaakt van chroom en je vervangt daarom alleen om de zoveel tijd de mesjes. Je vindt de mesjes op marktjes of online op marktplaats of Amazon.

Meer lezen over de Zero Waste Challenge?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Zero waste leven tip #20: vervang je wegwerp scheermesje voor een safety razer
Sluiten