Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 11 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je zelf makkelijk goedkoper, simpele én natuurlijke huidproducten

Bij Bedrock vinden we het veel fijner om natuurlijke producten op onze huid te smeren dan die uit een potje met allerlei ingrediënten waarvan we de herkomst bijna niet willen weten. Deze drie verzorgingsproducten maak je helemaal zelf, zijn goedkoop én hartstikke natuurlijk! Uit eigen ervaring en het nodige onderzoek kwamen we erachter dat het veel beter én leuker is om huidproducten zelf te maken. Want behalve dat het niet fijn is om chemicaliën op je huid te smeren, zijn natuurlijke producten ook nog eens beter veel duurzamer. Helemaal als je ze zelf maakt.

Shampoo van bakpoeder

Toen ik een aantal jaar geleden besloot dat ik géén chemische shampoo’s meer op mijn hoofdhuid wilde smeren, begon ik met het gebruiken van bakpoeder.  Want bakpoeder is eigenlijk soda, zout dus. Als je het goedje mengt met water gaat het gewoon schuimen. Toegegeven: het was altijd een hoop gedoe onder de douche met kopjes, half doorweekte zakjes bakpoeder (die oranje uit het bakschap) en geen lekker fris ruikend en schuimend effect, maar het was het helemaal waard. Als je haar maar goed zit!

Mijn haar werd niet meer plat de dag na een wasbeurt (dat is wat commerciële shampoo met je haar doet) en in plaats van om de dag, hoefde ik mijn haar pas weer om de week te wassen. Mijn haar (of hoofdhuid eigenlijk) was dus in principe ‘verslaafd’ aan de commerciële shampoo’s waar chemicaliën inzitten die ervoor zorgen dat je haar na één dag weer vet wordt en je je haar wéér moet wassen. En volume: nu had ik al een redelijke slag in m’n haar van mezelf – maar het zat elke dag weer als nooit tevoren.

Ingrediënten

  • Bakpoeder
  • Water
  • Kopje

Een lijstje natuurlijke make-up en verzorging voor de huid

Scrub van koffie

Af en toe je huid een heerlijke scrubbeurt geven, is hartstikke gezond. De dode huidcellen scrub je er zo af en je huid krijgt weer de kans om nieuwe, glanzende cellen te maken. Maar het liefst gebruik je een scrub die niet vol zit met chemische ingrediënten. Maak daarom je eigen scrub van koffiepoeder en water. Heel simpel en makkelijk. And again: pak een kopje, gooi er dan wat koffiepoeder is (je kunt kiezen voor een goedkoop merk, maar natuurlijk ook voor een duurzaam koffiemerk) en mix het gewoon met water. Na de douchebeurt wrijf je de korrels over je lichaam. Superhandig voor tijdens het roadtrippen: koffiepoeder ligt (meestal) toch al in de auto, dus zo gepiept. Zelfs in een kleine campingdouche.

Ingrediënten

  • Koffiepoeder
  • Water
  • Kopje

Scheercrème van kokosolie en suiker

Hoewel er tegenwoordig veel vrouwen zijn die niét meer zoals ‘het hoort’ hun benen, oksels en bikinilijn scheren (you go girls!), durft nog niet iedereen dat aan. Vooral nu de zomer bijna is aangebroken en alle zomerjurkjes en rokjes uit de kast zijn getrokken, wordt het voor sommigen dan toch langzaamaan tijd om de benen weer eens te scheren. Als je hiervoor liever geen dure, extreem schuimende en niet-natuurlijke producten wilt gebruiken, probeer dan eens zelf aan de slag te gaan met kokosolie en rietsuiker. Gebruik niet te veel suiker, anders wordt het een heftige scrub. De kokosolie maakt je huid superglad en de suikerkorreltjes zorgen voor een lichte scrub. Spoel je homemade scheercrème af met lauw water en je huid voelt heel zacht en glad aan.

Ingrediënten

  • Natuurlijke kokosolie
  • Rietsuiker
  • Bakje

Meer lezen over natuurlijke producten?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke feitjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf makkelijk goedkoper, simpele én natuurlijke huidproducten
Sluiten