Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Liefde & Seks 9 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Een nieuwe relatie? Hanteer de een-keer-per-weekregel

Yes, je hebt een nieuw iemand ontmoet! Grote kans dat je helemaal hoteldebotel bent en het liefst alleen nog maar in zijn of haar armen wil liggen. Werk? School? Wat doet dat er nog toe? Op dit moment is er even niets belangrijker dan het fijne gevoel dat je krijgt als jullie samen zijn – bij voorkeur zeven dagen per week.
Hartstikke logisch natuurlijk, dat jullie tijd samen door willen brengen om elkaar beter te leren kennen. Maar dat gaat nog beter als jullie elkaar de eerste maand niet vaker dan één keer per week zien, zegt psycholoog Sety Meyers. Sterker nog: als jullie de neiging om alles te overhaasten loslaten, hebben jullie veel meer kans op een succesvolle, nieuwe relatie.

Nu denk je misschien: huh, maar hoe dan? Hoe kan het slécht zijn als we zo verliefd zijn? Nou, met dat verliefd zijn is niets mis, maar wel met ‘onvoorzichtigheid’. Want je mag de ander dan volledig vertrouwen, maar dat betekent niet dat jullie ook dezelfde ‘relationship goals’ hebben.

Nieuwe relatie

De kans is groot dat jullie niet van elkaar af kunnen blijven, en dat is natuurlijk prima. Maar feit blijft dat seks je emoties enorm versterkt. Dus blijkt na dat weekje samen tussen de lakens dat de ander toch géén vaste relatie wil, dan komt dat alleen nog maar heftiger aan.

Illusie

Maar ook als jullie het wel goed hebben gehad over waar jullie staan, kan het nog beter zijn om niet meteen te hard van stapel te lopen. Als je in het begin vaak samen bent, creëer je namelijk een emotionele intimiteit die later misschien een illusie blijkt te zijn.

Als je dicht bij iemand bent, voel je namelijk sowieso een band; dat betekent niet dat jullie ook echt bij elkaar passen. Het is daarom beter om er maanden over te doen om je partner écht goed te leren kennen – net zoals je bij een normale vriend of vriendin zou doen.

Dit is het geheim van verlangen in een langetermijnrelatie

Natuurlijk zijn er een heleboel uitzonderingen op de regel van mensen die elkaar wel dagelijks zien en ook jaren samen blijven. Je denkt nu ongetwijfeld dat jij daar ook bij hoort, maar dat denkt natuurlijk iedereen. Als je er echt serieus voor wilt gaan, is het juist een goed teken om toch voorzichtig te beginnen.

Ja, het is begrijpelijk als jullie elkaar heel vaak willen zien, maar als je wil dat de relatie langer goed blijft gaan, is het handiger om elkaar de eerste maand(en) slechts één of twee keer per week te zien. Heb je meteen meer om over te praten.

Een goede relatie is veel meer waard dan een paar weken intensief plezier. Als jullie bij elkaar horen, komt het toch wel goed, ook als jullie je níet meteen volop in jullie nieuwe relatie gooien. Haastige spoed is zelden goed, weet je nog?

Meer lezen over relaties:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️