Duurzaam in de keuken: dit zijn de 5 principes van circulair koken

De 5 principes van circulair koken

Eten moeten we allemaal, dus koken ook. Maar met de elektriciteit die nodig is voor het fornuis en de oven én natuurlijk de productie van ons voedsel, is het best lastig om dat duurzaam te doen. Gelukkig is daar nu een nieuw boekje voor: Circular Chefs van Instock, het restaurant dat heerlijke gerechten maakt met ingrediënten en producten die de supermarkten en producenten niet kunnen verkopen.

In het boek staan duurzame recepten van natuurlijk de Instock-chefs, maar ook onder andere Joris Bijdendijk, Nel Schellekens, Samuel Levie en Merel Wildschut. Je leert echter ook over de 5 principes van klimaatvriendelijk koken, om zo jouw food-voetafdruk op de wereld te verkleinen. Van het kiezen van de juiste producten tot het toepassen van de verschillende technieken die er zijn om eten zo optimaal mogelijk te kunnen benutten: wij delen ze vast met je.

Klik op ‘volgende’ om de principes te lezen!

Meer verhalen zoals deze? Let's keep in touch!

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt

Reageer op artikel:
Duurzaam in de keuken: dit zijn de 5 principes van circulair koken
Sluiten