Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 10 dec 2018

Duurzaam in de keuken: dit zijn de 5 principes van circulair koken

1. Kies voor plantaardig

Afbeelding de 5 principes van circulair koken: plantaardig eten

We schrijven er vaak genoeg over: plantaardig eten is het beste voor het milieu. Het kost bijvoorbeeld veel minder water om het te produceren. Maar duurzame ingrediënten kiezen draait om meer dan alleen plantaardig eten: het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat je groenten en fruit in het seizoen zijn, liefst biologisch, en dat producten zo lokaal mogelijk worden geproduceerd. Op die manier bespaar je bijvoorbeeld veel vervoerskosten (en, als je op de markt koopt, ook nog verpakkingsmateriaal).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Duurzaam in de keuken: dit zijn de 5 principes van circulair koken
Sluiten