Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 29 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Bedrock Talks: over je cyclus met de Menstruatiemeisjes

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer interviewen Bedrock’s Rosa en Lisanne de Menstruatiemeisjes. 

Yup, je leest het goed: in deze podcastaflevering van Bedrock Talks hebben we het uitgebreid over de menstruatiecyclus en alles wat daarbij komt kijken, van taboes tot shaming en van het tracken van je cyclus tot het optimaliseren van je week.

Dat doen we met de twee vrouwen achter ‘de Menstruatiemeisjes‘; Honorata van den Akker en Lieke Smets.

Bedrock Talks over de menstruatiecyclus

Want laten we eerlijk zijn: dat de menstruatiecyclus bestaat, weten we allemaal, maar wat er precies gebeurt en welke invloed dat heeft op je lichaam en je geest, daar weten we dan weer eigenlijk helemaal niets over. Of nou ja ‘je krijgt zin in chocola of bent sneller geprikkeld’ als je ongesteld bent. Maar waarom eigenlijk?

Vreemd eigenlijk, dat er ook op school, bijvoorbeeld tijdens biologie, zo weinig aandacht aan wordt besteed, we ons schamen voor het vragen van een tampon en velen het maandelijkse ‘feestje’ liever kwijt dan rijk zijn.

Seed cycling: de nieuwste trend uit New York om je menstruatie te verbeteren

En da’s zonde, want je menstruatie is een teken van vruchtbaarheid, iets wat gevierd zou moeten worden. Tenminste, als je meer leert leven naar je cyclus. Elke cyclus en ieder mens is immers anders, dus is het goed om te weten hoe jouw eigen cyclus eruit ziet en hoe je je leven daar het beste op kunt indelen.

Een sollicitatiegesprek of een belangrijke afspraak in de week voor je menstruatie is bijvoorbeeld niet voor iedereen het beste moment. De week na je menstruatie wellicht weer wél.

Podcast met de Menstruatiemeisjes

En met wie kunnen we beter spreken over de menstruatiecyclus dan met de Menstruatiemeisjes, ofwel Honorata van den Akker en Lieke Smets? We kwamen ze op het spoor in onze zoektocht naar het tracken van onze cyclus, want het frustreerde ons best dat wij als vrouwen maar zo weinig van onze eigen cyclus afweten.

Hoog tijd om de podcaststudio in te duiken met deze twee experts dus. Het duo richtte het platform vorig jaar op. De Menstruatiemeisjes gaan onder andere de strijd aan tegen period shaming, vechten tegen taboes, praten over de verschillende seizoenen en nog véél meer.

Benieuwd hoe het zit? Waarom ze liever menstruatie zeggen dan ongesteld zijn? Hoe jij je eigen menstruatiecyclus trackt en hoe je er zoveel mogelijk je voordeel mee kunt doen?

Je hoort het allemaal in de nieuwste Bedrock Talks!

Luister Bedrock Talks over microdoseren

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️