Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over microdoseren met Jakobien van der Weijden

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer interviewen podcast-hosts Rosa en Lisanne Jakobien van der Weijden over microdoseren. 

Jakobien is mede-oprichtster van het platform microdose.nl en daarom de uitgelezen persoon om het hemd van het lijf te vragen over de nieuwe trend. Hoe werkt het precies en wat hebben we eraan?

Podcast over microdoseren

Grote kans dat je de term microdoseren ofwel ‘microdosen‘ in de volksmond genoemd, steeds vaker voorbij hoort komen. Deze ‘trend’ is komen overwaaien uit Sillicon Valley, waar menig tech-werknemer of CEO tijdens werktijden aan het microdosen met truffels of LSD geslagen is. En niet geheel onbelangrijk: microdosen krijgt steeds meer aandacht van de wetenschap.

Microdoseren gaat over het innemen van een kleine hoeveelheid psychedelica. Zo weinig dat je niets van merkt (als in: je tript niet), maar er wel de mentale voordelen van kan plukken. Microdosing kan daarom allerlei interessante medische, maar ook spirituele doelen hebben, zoals betere concentratie en focus, beter slapen, meer creativiteit en meer productiviteit.

Je begrijpt: daar willen wij alles van weten!

Bedrock Talks met Jakobien van der Weijden

Daarom nodigden we één van dé Nederlandse experts op het gebied van microdosen uit; Jakobien van der Weijden. Zij richtte een aantal jaar geleden het informatieplatform microdose.nl op. Het platform legt uit wat je kan hebben aan microdoseren, hoe het werkt (hoe vaak neem je het? Hoeveel? Ook op je werk of met je kinderen in de buurt?), de effecten en natuurlijk de voor- en nadelen van het microdoseren.

Extra leuk: Jakobien is net een nieuwe cursus gestart over microdoseren voor beginners waarbij je door het hele proces wordt begeleid en onder andere kan sparren over jouw proces en je leerprocessen.

Je hoort het allemaal in de nieuwste aflevering van Bedrock Talks!

Luister Bedrock Talks over microdoseren

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️