Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 27 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat gebeurt er als we sterven? Surviving Death op Netflix zoekt het uit

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke regelmatig een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Surviving Death. Deze docu behandelt de vraag die ons allemaal bezighoudt: wat gebeurt er als we doodgaan?

De dood is en blijft een fascinerend gegeven. Want hoewel wetenschappers al héél veel kunnen achterhalen, kan niemand met zekerheid zeggen wat er gebeurt wanneer we sterven. Natuurlijk kunnen we wel een poging doen tot het formuleren van een antwoord, en dat is exact waar de docu Surviving Death om draait.

Surviving Death

Om zo dicht mogelijk bij een antwoord te komen, belicht regisseur Ricki Stern het onderwerp vanuit verschillende hoeken. Zo begint de documentaire met mensen die een bijna-doodervaring hebben meegemaakt. Alleen al om te horen wat deze mensen te zeggen hebben, is deze documentaire het kijken waard.

De dood bespreekbaar maken, hoe doe je dat?

Vervolgens zoomt Surviving Death in op spirituele mediums: personen die fungeren als tussenpersoon tussen de fysieke wereld en een onzichtbare wereld. Deze mensen beweren in nauw contact te staan met de dood. Of je daar zelf nou in gelooft of niet: het is in ieder geval interessant om een keer te luisteren naar hoe zij de dood zien.

Geesten en wetenschap

Daarnaast komen ook onderwerpen als het zien van geesten en wetenschap over de dood aan bod. Dat maakt van de docu een ideale mix tussen spiritualiteit en moderne wetenschap. Ofwel: een erg breed perspectief op een complex vraagstuk dat dan ook moeilijk eenzijdig te benaderen valt.

Doodgaan is minder erg dan we denken (volgens een wetenschappelijke studie)

En daar houden wij wel van. Want ook wanneer je niet akkoord bent met alles wat er in de docu besproken wordt, scherpt het je kritische blik op het leven aan. En dát kan natuurlijk nooit kwaad…

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️