Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Spiritualiteit 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Cirkels en spiralen: de spirituele betekenis van vormen in de natuur

Kijk eens goed om je heen en je ziet dat de natuurlijke wereld uit allerlei terugkomende vormen bestaat. Denk maar aan de spiralen die je vindt op een schelp, paddenstoelen met een perfecte ronde vorm of het schubbenpatroon van een slang. Volgens de heilige geometrie hebben dit soort vormen allemaal een verschillende spirituele betekenis. 

De heilige geometrie is gebaseerd op het idee dat alles met elkaar verbonden is. Daar hebben wij wel oren naar, en zochten uit hoe dat precies zit.

Heilige geometrie

Hoe numerologie een spirituele betekenis geeft aan cijfers, zo doet heilige geometrie dat voor vormen en patronen. Het idee erachter is dat alles in het universum verbonden is en uit heilige geometrie bestaat. Zo zou elke bloem, kerk of mens die je ziet uit heilige geometrie voortkomen.

Yep dus ook mensen, want wanneer je met een microscoop naar je cellen gaat kijken, kom je ook allerlei vormen en patronen tegen.

Heilige geometrie in je voordeel gebruiken

Heilige geometrie komt voort uit het idee dat alles en iedereen verbonden is (ja zelfs jij en die ene betweterige collega). Daarom kan het op een moment van stress of paniek helpen om naar heilige geometrische patronen te kijken, zoals die in een mandala of Sri Yantra.

Hierdoor sta je weer even stil bij de verbintenis met het universum. Dit helpt je erop te vertrouwen dat alles uiteindelijk goed komt en gaat zoals het moet gaan.

Wat is spiritualiteit nou eigenlijk echt?

Ook kun je heilige geometrie in je voordeel gebruiken door te werken vanuit de verschillende vormen en hun specifieke eigenschappen. Zo kun je voor meer harmonie in je leven, een driehoek maken van kristallen en daar tijdens een meditatie met je aandacht op focussen.

Vormen en hun betekenis

In de heilige geometrie betekent elke vorm dus iets anders. Dit zijn vormen die je vaak terugziet en hun bijbehorende betekenis:

Driehoek

Een driehoek staat voor balans en harmonie. De 3 punten staat voor de tussenweg  die je vindt tussen twee uitersten. Naast zwart en wit is er namelijk ook grijs, zoals er tussen koud en warm lauw bestaat.

Cirkel

Cirkels hebben geen begin of eind en staan daarom symbool voor het oneindige en eenheid. Deze eenheid geeft vertrouwen en veiligheid. Niet voor niets wordt een trouwring geassocieerd met het huwelijk.

Vierkant

Een vierkant staat voor een praktische, stabiele en nuchtere energie. Dit komt omdat de onderste lijn van het vierkant stevig op de grond rust. Daarom staat het vierkant ook voor het element aarde en voor het aardse bestaan.

Spiraal

Een spiraal begint klein en wordt daarna steeds groter. Daarom staat de spiraal ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. In de natuur zie je hem vaak terugkomen, bijvoorbeeld in een fossiel, slakkenhuis of schelp.

Een aantal fijne mantra’s om je 7 chakra’s in balans te brengen

Neem de volgende keer dat je een rondje buiten wandelt eens goed de wereld in je op. Misschien ontdek je wel een paar bijzondere vormen en patronen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️