Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 27 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over de invloed van hormonen op ons geluk, lijf en welzijn

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer duiken Lisanne en Rosa in de wondere wereld van hormonen. Want nee, dat is niet enkel voor ‘vrouwen en hun maandelijkse feestje’. Hormonen beïnvloeden je op héél veel gebieden, en ja: dat geldt ook voor mannen.  

Niet voor niets publiceerden we het artikel Who run the world? Hormones! Hormonen zijn namelijk allesbepalend en hebben een ontzettend grote invloed op hoe we ons voelen, hoe we slapen en hoe we denken. Maar, waarom weten we er maar zo weinig vanaf?

Tijd om de podcaststudio in te duiken.

Podcast over hormonen

En dat doen we natuurlijk niet zelf. Dit keer vragen we hormoonexpert Anja van Boheemen, oprichtster van Hormoonnormaal.nl, het hemd van het lijf. Verwacht een leerzaam gesprek waar je je pen en papier bij wilt pakken.

Want waarom is het eigenlijk zo belangrijk om je hormonen in balans te brengen? Welke invloed hebben hormonen op je mindset? Hoe slecht is het slikken van de pil? Kan je jezelf überhaupt wel écht kennen aan de pil?

Zijn hormonen alleen belangrijk voor vrouwen? Welke invloed heeft voeding op je hormoonhuishouding? En waarom gaan hormonen óók mannen iets aan?

Ook lezen: 8 dingen die je kunt eten om je hormonen in balans te krijgen

De invloed van hormonen

Er zijn veel verschillende factoren die invloed hebben op onze hormoonhuishouding, leert van Boheemen ons. Vaak hebben we niet eens in de gaten dat we daarmee onze hormoonhuishouding positief of juist negatief beïnvloeden.

En andersom betekent dat ook: door middel van het aanpassen van je levensstijl, kan je je hormoonspiegels beïnvloeden en heb kan je zorgen dat je beter in je vel zit. Letterlijk én figuurlijk.

Je begrijpt: héél veel om te leren. Alvast een kleine spoiler: Rosa is de dag van de podcastopname na 14 jaar dírect gestopt met het slikken van de pil.

Met andere woorden: deze Bedrock Talks-aflevering wil je horen!

Luister Bedrock Talks over astrologie

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Meer Bedrock Talks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️