Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Luistervoer 23 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over verslaving, liefde en spiritualiteit met Jan Geurtz

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Deze keer schuiven Rosa en Lisanne aan tafel bij Jan Geurtz in zijn huis op de Veluwe.

Jan Geurtz ken je misschien van één van zijn 12 boeken (waaronder Verslaafd aan Liefde en Verslaafd aan Denken). In al zijn boeken legt hij de link tussen verslavingen, liefde en spiritualiteit en dat is dan ook precies waar wij hem over spreken.

Podcast met Jan Geurtz

We kennen allemaal wel de quotes in de trant van ‘Je moet eerst van jezelf houden voor je van een ander kunt houden’. Ja ja, we know, en daarmee wimpelen we het onderwerp van tafel. Maar als je er echt even bij stilstaat, zit er wel degelijk een kern van waarheid in, hoe cheesy het ook klinkt.

Jan Geurtz meent dat het in veel relaties daarin fout gaat: we zoeken ons gevoel van geluk in iemand anders, in plaats van in onszelf. Oftewel: we (ja, iedereen volgens Jan) houden nog niet van onszelf en gaan die waardering bij een ander halen. Geen goede basis voor een duurzame relatie. Maar hoe krijg je die basis dan wel? En wat is überhaupt een ‘goede relatie’ met jezelf of met een ander?

Jan Geurtz weet ons er in geuren en kleuren over te vertellen. Don’t worry; Jan is een kei in ‘vage’ spirituele dingen uitleggen in Jip-en-Janneke-taal. Hij praat ons bij over de liefde en relaties – met een ander, maar ook met jezelf – verslavingen, maar ook opvoeding.

Luister de nieuwe Bedrock Talks

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter!

Nog vragen voor ons of Jan? Contact ons dan via Instagram of stuur een mailtje naar [email protected]. Vinden we leuk!

Bron: Rosa Bertram

F*ck perfectionisme

Perfectionisme is overrated en gelukkig maar, want zoals je ziet is deze foto met verslavingsdeskundige en spirituele inspiratiebron Jan Geurtz op meerdere vlakken goed mislukt. We wilden graag een leuke, analoge foto met onze held (Rosa’s hobby), maar helaas.

Stiekem is ‘ie júíst daarom zo leuk. Zijn zoon (en tevens buurman) was zo lief om Lisanne en Rosa te fotograferen na het interview, met een wild bebaarde Jan in ons midden. Het was een meer dan interessant gesprek. Tof als je meeluistert!

Eerder ging Bedrock Talks we over…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️