Jeroen van Lokven
Jeroen van Lokven Psyche 21 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

10 mental health accounts die je wilt volgen op Instagram

Tegenwoordig wordt sociale media als een grote oorzaak van ongeluk gezien (als in: het tegenovergestelde van geluk). We zitten continu op onze telefoon om het perfecte plaatje te maken van ons perfecte leven, terwijl we stiekem weten dat dat perfecte online-leventje grotendeels schijn is (of tenminste: het is slechts een deel van van we laten zien). Toch hoeft social media niet enkel een plek voor sociaal vergelijken te zijn. Er zijn genoeg social pagina’s die er juist zijn voor positiviteit. Zoals deze 10 Instagram-accounts die je mental health versterken!

Deze Instagram-accounts scheppen herkenning, delen quotes en geven je advies om op een positieve manier te werken aan je mental health. Je kunt het zien als een korte therapie rechtstreeks vanuit je Instagram feed.

tobehonestnl

Op @tobehonestnl worden aesthetic illustraties gepost met daarbij aanmoedigende quotes. De quotes over kwetsbaarheid, zelfliefde, eerlijkheid en de kracht van vrouwen brengen je op een luchtige manier een hoop energie en positiviteit.

themindgeek

@themindgeek wordt gerund door therapeut en auteur Sarah Crosby. In haar boek 5 minutes therapy geeft ze tips hoe je in korte tijd kan werken aan het verbeteren van je mentale gezondheid. Haar Instagram-pagina is voor iedereen die de kracht van haar boek op een snelle en leuke manier wil ervaren.

millenial.therapist

Voor hulp bij het opbouwen van gezonde relaties, het aanleren van positieve gewoontes en het stellen van grenzen kun je bij @millenial.therapist terecht. Therapeut en coach Sara KuburiC vergroot met haar Instagramposts je bewustzijn en mentale gezondheid.

Lees ook: Afkicken van Instagram gaat met ups en downs (en waarom jij dat ook wilt proberen)

letstalkaboutmentalhealth

Jessica Walsh zag dat 1 op de 4 mensen problemen heeft met zijn mentale gezondheid. Om die reden is ze haar Instagram-account @letstalkaboutmentalhealth begonnen. Door middel van krachtige quotes, fijne uiteg en hulp van haar volgers, helpt ze iedereen die een zetje in de goede richting kan gebruiken.

justbeyounl

Het mooiste wat je kan worden is jezelf. Dat is de mindset van @justbeyounl. Door haar fijne en rustige quotes helpt mindset-expert Marian Palsgraaf je om positief te kijken en van jezelf te houden.

Ook interessant: Klaar voor een digital detox? Deze tips slepen je er doorheen (het is het zó waard)

selfcare4yu

Op de Instagram-pagina van @selfcare4yu wordt op een luchtige en makkelijke manier info gegeven over en tips gegeven voor mentale problemen. Lily, die de pagina beheert, worstelde langere tijd zelf met angsten. Alles wat haar geholpen heeft bij het overwinnen ervan, deelt ze op haar pagina.

voor_positiviteit

Bij @voor_positiviteit geloven ze dat alles groeit, als je het maar genoeg aandacht geeft. Door positieve spreuken, helpt de pagina je te focussen op hetgeen die aandacht verdient.

notesfromyourtherapist

@notesfromyourtherapist, de naam zegt het eigenlijk al; je krijgt een brief van je therapeut. Elke dag wordt er een note gepost waarin je wordt aangemoedigd om op een goede manier met je emoties om te gaan en eerlijk te zijn tegenover jezelf.

positivelypresent

Als je af en toe wel wat positiviteit kan gebruiken, is @positivelypresent een Instagram-account voor jou. Op de pagina staan tips, handige weetjes en dingen die je kunt doen als je je down voelt. Het brengt een fijne positieve afwisseling van je normaal zo hectische feed.

positivemindset

Krachtige quotes doen ons vaak goed. Op de pagina @positivemindset worden dagelijks positieve quotes gedeeld van (on)bekende mensen om jou een zetje in de goede richting te duwen.

Zo hoeft je feed niet alleen maar vol te staan met influencers die dure spullen kopen en verre reizen maken! Volg af en toe ook een account dat bouwt aan een goede mental health. Zo werk je aan jezelf, terwijl je lekker door je feed scrolt.

Meer over mental health

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️