Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 18 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x inspirerende boeken over het feminisme die je echt gelezen moet hebben

Op Bedrock is feminisme een belangrijk onderwerp. Want, who run the world? Precies, girls. En omdat je misschien éindelijk meer wilt gaan lezen, delen we 5 inspirerende boeken over feminisme die je écht gelezen moet hebben. 

1. De nieuwe feministische leeslijst – Marja Pruis

Bovenaan dit lijstje hoort het boek van Marja Pruis, ‘De nieuwe feministische leeslijst‘. Dit boek staat vol met boekentips. Marja Pruis vertelt samen met andere vrouwelijke schrijfsters (zoals Clarice Gargard) welke boeken je echt moet hebben gelezen als je een feminist bent. Handig om in huis te hebben, zo kun je af en toe er weer in bladeren als je op zoek bent naar een goed boek.

2. Damn, Honey – Nydia van Voorthuizen en Marie Lotte Hagen

Een boek, of beter gezegd pamflet, wat echt niet mag ontbreken in je feministische boekenkast is ‘Damn, Honey‘. In dit pamflet worden de basics van het feminisme besproken. De eigen ervaringen van de auteurs maken het laagdrempelig en vooral heel leuk.

3. Feministen dragen geen roze (en andere leugens) – Scarlett Curtis

‘Feministen dragen geen roze (en andere leugens)‘ is een iets dikker boek dan ‘Damn, Honey’, maar daarom niet minder belangrijk. In dit boek vertelt schrijver en activist Scarlett Curtis over wat feminisme voor hen betekent. Alle onderwerpen komen aan bod, zo ook slutshaming en een bedrijf beginnen als vrouw (want dat is blijkbaar nog steeds een ding).

4. Echte vrouwen bestaan niet – Yasmine Schillebeeckx

Een echte vrouw heeft rondingen, vrouwen roepen aanranding over zichzelf af als ze een kort rokje aan hebben: allemaal bullshit waar wij als vrouwen mee te maken hebben. ‘Echte vrouwen bestaan niet‘ gaat over – de titel zegt het stiekem al – het feit dat echte vrouwen niet bestaan. In dit boek wordt op een grappige manier geschreven over hoe je niet honderd procent kan voldoen aan het ideaalbeeld van een vrouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️