Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 3 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

De februari boekentip: de leukste boeken van deze maand

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: februari!

Het grote depri doe-boek
Bron: Het Grote Depri doe-boek

Het Grote Depri doe-boek – Marieke de Goeij

Door een fikse burn-out wist Marieke het zeker: er moet een doe-boek komen, speciaal voor als je in een dip zit. Want misschien ga je al naar een psycholoog of praat je met een coach, maar wat doe je in de tussentijd, als je thuis op de bank zit? Of hoe help je een vriend(in) of buurvrouw die zich rot voelt?

Daarom het Het Grote Depri doe-boek: een vrolijke boek vol oefeningen, tekeningen en vooral: héél veel ruimte. Verwacht: allerlei oefeningen, verhalen, tips en trucs. Voor elke fase waar je doorheen gaat (waardoor iedereen die zich minder voelt, iets aan het boek heeft!).

Lees ook: Deze 10 tips helpen je om nu écht meer boeken te gaan lezen

Oh, nóg fijne bijkomstigheid: Marieke is ook illustratrice, dus staat het boek boordevol tekeningetjes om vrolijk van te worden. “Omdat kleine lettertjes lezen zo lastig is als er 1001 gedachten in je hoofd zitten. En je wel wat vrolijkheid kan gebruiken!”

Dus, zit je even lekker niet zo lekker in je vel? Ga je door een burn-out heen, ben je herstellende of kan iemand om je heen wel een steuntje in de rug gebruiken? Dan raden we dit prachtige én behulpzame boek zeker aan!

Het Grote Depri doe-boek
Prijs: €26,95,-

veganvibes
Bron: Vegan Vibes

Vegan Vibes – Lisa Steltenpool

Grote kans dat je al eens van Lisa Steltenpool hebt gehoord. Een aantal jaar geleden (op haar 21e!) schreef ze het populaire boek De vegarevolutie en erna Kickstart. Dat deed ze niet zomaar, ze is namelijk diëtiste en werkt met een ‘whole food plant-based’-eetpatroon. Je begrijpt het: haar derde boek moeten we ook lezen.

Lees ook: De lekkerste vegan snacks voor Veganuary

Dit keer komt ze met een nieuw boek genaamd ‘Vegan Vibes’, over hoe je met plantaardig eten niet alleen jouw leven, maar ook dat van de wereld verbetert. Willen we de planeet behouden, dan heeft een veganistisch dieet de toekomst. Lisa laat zien dat het makkelijk en vooral erg lekker is!

Door haar kennis als diëtiste vertelt ze in het boek informatie over voeding en deelt ze inspiratie om je eetpatroon op te fleuren!

Vegan Vibes
Prijs: €24,99

in 6 weken naar zero waste
Bron: In 6 weken naar zero waste

In 6 weken naar zero waste – Kate Arnell

De Britse Kate Arnell is YouTuber en auteur van het boek ‘In 6 weken naar zero waste’. Het boek is inmiddels vertaald naar het Nederlands en daar zijn wij maar al te blij mee! Wist je namelijk dat we per persoon jaarlijks gemiddeld 490 kilo afval produceren? En dat 50 procent van het plastic in zee wegwerpplastic is? Hoogtijd voor verandering!

Daarom maakte Kate deze praktische stap-voor-stapgids naar een zero waste-leven. Disclaimer: het gaat dus niet om écht zero waste leven, want dat is bijna onmogelijk. Daarnaast is perfectie iets wat we niet willen nastreven, maar ons best doen, dát kan natuurlijk wel.

Lees ook: Bedrock Travel: met deze handige tips ga je zero waste op reis of op vakantie

Deze praktische gids laat zien dat iedereen minder afval kan produceren en duurzamer kan leven. Met behulp van 7 regels en een duidelijk stappenplan, kan iedereen binnen 6 weken het grote verschil maken.

In huis – van keuken tot badkamer -, supermarkt of op ons werk; van beautyproducten tot reizen, boenen en poetsen en van kleding tot wattenstaafjes!

In 6 weken naar zero waste
Prijs: €19,95

Meer boekentips?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De februari boekentip: de leukste boeken van deze maand
Sluiten