Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 2 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

De Bedrock Boekentip van maart: 5 nieuwe must reads voor op je lijstje

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: maart! Er zijn afgelopen maand weer heel wat interessant boeken uitgekomen.

Dit zijn onze favorieten:

je-bent-jong-en-je-rouwt-wat
Bron: Je bent jong en je rouwt wat

Je bent jong en je rouwt

Toen haar moeder overleed, dacht Lisanne van Sadelhoff dat er vást wel een boek zou zijn die haar door het rouwproces heen kon helpen. Dat was er dus niet, zo bleek. Lieve vrienden gelukkig wel. Waar de ene opmerking je rust biedt, kan de andere het juist extra pijnlijk maken, want het cliché dat Van Sadelhoff kan onderschrijven: ‘Elk rouwproces is uniek’.

Je bent jong en je rouwt wat is daarom geen handleiding, maar een eerlijk boek dat pijnlijk duidelijk maakt dat alles beter is dan zwijgen.

Je bent jong en je rouwt wat
Prijs: €22,99

Ook interessant: Als je rouwt, gebeurt er dit met je lichaam

relatie-apk
Bron: De Relatie APK

De relatie APK

Relatietherapeute en seksuologe Nynke Nijman was te gast in één van de eerste podcastafleveringen van Bedrock Talks. Inmiddels host ze ook haar eigen podcast én schreef ze onlangs haar eerst boek, dat natuurlijk niet anders dan op 14 februari kon uitkomen: de Relatie-APK.

Zoals de naam al zegt is het een boek dat vertelt waarom en vooral hoe je je relatie onderhoudt, want tja, dat is hartstikke nodig, net zoals bij je auto. Geen romantische vergelijking, maar wel de waarheid. Van zaken als financiën, seks, communicatie, kinderen en schoonfamilie; álles komt aan bod!

De Relatie-APK
€20,99

Wijzen naar de maan
Bron: Wijzen naar de maan

Wijzen naar de maan

Wijzen naar de maan is het nieuwste boek van schrijver, spiritueeldenker en verslavingsdeskundige Jan Geurtz. Ook hij was afgelopen jaar te gast in één van de podcastshows van Bedrock Talks! Na boeken over de verslaving aan liefde en verslaafd zijn aan denken, komt hij nu met een boek over ‘verlichting in het dagelijks leven’.

In het nieuwe boek neemt hij je onder andere mee in zijn eigen ervaringen (het is dus deels autobiografisch) van onder andere zijn ervaringen van Dzogchen-meditaties en en DMT-trip. Zijn verhalen zijn voornamelijk gebaseerd op Dzogchen, tantra en advaita.

Extra fijn: het boek leest makkelijk weg, in elk geval stukken makkelijker dan sommigen van zijn andere boeken!

Wijzen naar de maan
Prijs: 20,99

leef-als-een-luiaard
Bron: Leef als een luiaard

Leef als een luiaard

Het mensenleven wordt steeds vaker vergeleken met dat van een dier. Zo zagen we eerder dieren voorbij komen als katten (wat kunnen we van ze leren?) en nu is de luiaard aan de beurt. Het vertaalde boek ‘Leef als een luiaard’ kwam begin februari uit in Nederland en laat ons zien wat we van luiaards kunnen leren op het gebied van mindfulness.

Lees ook: Zo zorg je dat je deze zomer écht meer boeken gaat lezen

Wat kunnen we in hemelsnaam leren van dieren die je hele dag vrij weinig doen? Auteur Jennifer Mccartney stelt dat ze doelbewust en gefocust zijn, maar ook altijd ontspannen. Een gestresste luiaard? Die zie je zelden. Tips over slaap, eten en bewegen, werk én liefde komen voorbij!

Leef als een luiaard
Prijs: €12,50

how to not kill yourself
Bron: how to not kill yourself

How to not kill yourself

Het nieuw vertaalde boek legt een taboe bloot, namelijk het praten over problemen onder mannen. Auteur David Mangene wil het taboe doorbreken en mentale gezondheidsproblemen van mannen bespreekbaar maken.

Zelf worstelt hij al jaren met moeilijke (manische) periodes en zware depressies. Toch weet hij openhartig, grappig én bot naar zijn eigen leven te kijken en door te gaan. In dit boekt deelt hij 10 tips voor moeilijke tijden. Een aanrader!

How to not kill yourself
Prijs: €16,99

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De Bedrock Boekentip van maart: 5 nieuwe must reads voor op je lijstje
Sluiten