Leonie Collombon
Leonie Collombon Reizen 2 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk zomer! De beste uittips in Nederland van de BEDROCK-redactie

Wat te doen op een vrije dag in de zomermaanden? Met zo veel evenementen en opties is het soms moeilijk kiezen. Ga je naar een festival, plof je neer bij een buitenbioscoop of ga je voor een culturele activiteit? Deze zomer uittips in Nederland mag je wat ons betreft niet missen.

Zomer uittips in Nederland

Misschien ga je dit jaar niet op vakantie omdat je aan het verbouwen bent, of heb je geen budget. Het kan ook zijn dat je het milieu niet onnodig wil belasten of dat je simpelweg geen behoefte aan vakantie hebt. Hoe dan ook: in Nederland is genoeg te beleven en het is uiteindelijk nergens zo goed als thuis.

Uit de schaduw Festival

Voor een zomerse uittip met diepgang moet je bij Uit de schaduw Festival zijn. Initiatiefnemer Hanna Verboom viert met het festival neurodiversiteit en brengt mensen samen. Hoewel bij Cinetree, het platform van Verboom, films altijd centraal staan, is Uit de schaduw meer dan dat. Hier woon je verschillende workshops bij, luister je naar inspirerende verhalen van sprekers en is er ook op gebied van cultuur genoeg te doen.

Van 28 juni tot en met 7 juli.

Open atelier days van Lynn Spoor

Misschien bewaar je bezoekjes aan musea liever voor op druilerige herfstdagen, maar op de Open atelier days van Lynn Spoor snuif je cultuur in een zomerse setting. Haar atelier bevindt zich op landgoed Duinlust, waardoor je kunst met natuur combineert. Zo ook in de tentoonstelling, waarin haar nieuwe serie over de Côte d’Azur je visueel meeneemt naar zon, zee en strand.

Van 9 tot en met 12 juli.

Bezoek een pluktuin

Veel zomerser dan een verse bos bloemen in huis wordt het niet. Wil je dat op een duurzame én leuke manier voor elkaar krijgen, dan pluk je dat boeket zelf in een pluktuin. De ideale activiteit met vriendinnen, de kinderen of je partner; zeker als je voor een locatie gaat waar je na afloop een kop koffie kunt drinken en een taartje kunt eten. BEDROCK zette de leukste pluktuinen van het land hier op een rij.

Buitenbios de Verkadefabriek

Misschien wel onze favoriete activiteit voor een zwoele zomeravond: de buitenbioscoop! Een goede film kijken terwijl de zon langzaam naar beneden zakt, met goed gezelschap om je heen en een snack in je hand: wat valt er nog meer te wensen? De Verkadefabriek in Den Bosch screent de hele zomer door films op het witte buitendoek, maar ook in andere delen van Nederland zijn er genoeg buitenbioscopen te vinden.

Vanaf 5 juli.

De Parade in Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam of Utrecht

Festivals niet geschikt voor het hele gezin? De Parade is dat wel! Dit theaterfestival trekt het hele land door en biedt shows, lekker eten en workshops om een dag mee vol te maken. Doordat het festival in elke stad meerdere weken staat, past het gegarandeerd in de agenda. Geloof ons: dit is één van die zomer uittips die je niet wil missen.

Déze foodfestivals komen eraan in 2024 (en wil je niet missen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️