Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 31 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

De Bedrock Boekentip van april: 3 nieuwe boeken voor op je lijstje

Van boeken krijgen we nooit genoeg. Niet alleen sluit je je er heel even mee af van de drukke buitenwereld, je wordt er slimmer van, je leeft er langer door én je breidt je vocabulaire uit. Aan interessante boeken gelukkig geen tekort want er gaat geen dag voorbij dat wij geen leerzame, bijzondere of must readboeken voorbij zien komen.

Tijd voor een lijstje van onze favoriete boeken van deze maand: april! Er zijn afgelopen maand weer heel wat interessant boeken uitgekomen.

Dit zijn onze favorieten:

Work Hard Travel Harder
Bron: Work Hard Travel Harder

Work hard travel harder – Suzanne van Duijn

Je eigen bedrijf runnen én de wereld over vliegen? Dat klinkt eerder als een droom dan waarheid. Niet voor Suzanne van Duijn, die van elke plek ter wereld binnen no time haar werkplek maakt als je ze daar zin in heeft. En het mooie? Ze laat ik haar gloednieuwe boek zien hoe jij dat óók kan doen.

Het boek staat naast prachtige foto’s ook vol praktische tips, interviews en eerlijke verhalen (want het digital nomad leven gaat uiteraard niet alleen over rozengeur en maneschijn) over hoe je ook met de moeilijke momenten dealt. Een inspirerend boek over productiviteit én vrijheid.

Work hard, travel harder
Prijs: €20,00

Luistertip: Bedrock Talks: over duurzaam reizen (bestaat dat überhaupt?) met Tessa aan de Stegge

Ons eten als weg uit klimaat crisis
Bron: Ons eten als weg uit klimaat crisis

Ons eten als weg uit klimaat crisis – Fork Ranger

Dit te toffe boek geeft antwoord op je vragen rondom klimaatverandering, maar geeft ook meteen tips over wát je er dan precies aan kan doen. Zoals je misschien weet is de vlees- en zuivelindustrie de grootste vervuiler van alle industrieën en is daarom een grote oorzaak van klimaatverandering (eten is verantwoordelijk voor een kwart van de uitstoot van broeikasgassen).

De auteur, Frank Holleman, vroeg zich een aantal jaar geleden af wat de meest effectieve oplossing voor klimaatverandering is. Zijn onderzoek bracht hem bij één duidelijk antwoord: we moeten ons voedingspatroon aanpassen. De reden dat hij in dit boek – naast informatie over de opwarming van de aarde – ook met klimaat-proof recepten komt. Groenten spelen er de hoofdrol en vlees is een smaakmaker, in plaats van een vulling.

Kleine stapjes, met een groot effect! Oh, hadden we al gezegd dat het boek prachtig is vorm gegeven? Zéker lezen dus.

Ons eten als weg uit de klimaatcrisis
Prijs: €29,-

Tip: Wil je meer boeken lezen? Handige trucs zodat het wél lukt

Niksen
Bron: Niksen

Niksen, De Dutch Art of Luieren – Olga Mecking

We schreven al eerder over de kunst van vervelen, de kunst van meer boeken kopen dan je kan lezen en over de kunst van alleen zijn, maar nu is er een boek over de Nederlandse kunst van – jawel – niksen. Auteur Olga Mecking onderzocht het fenomeen en schreef er het bekende artikel over voor The New York Times.

Hoewel het woord niksen voor sommigen een negatieve lading heeft, laat Mecking in haar nieuwe boek zien dat je door niets doen juist creatiever, meer ontspannen én gezonder wordt. Benieuwd hoe je effectief nikst en wat het je oplevert? Je leest het in Niksen!

Niksen
Prijs: €20,-

Meer boekentips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De Bedrock Boekentip van april: 3 nieuwe boeken voor op je lijstje
Sluiten