Bedrock’s geleide meditatie voor ouders: deel 3 (15 minuten)

Het is ontzettend dankbaar om voor kinderen te zorgen, maar het vraagt ook veel van je. Soms vergeten we onszelf in de zorg voor anderen. Deze meditatie richt je aandacht weer volledig op jezelf. Het helpt je om bij jezelf te komen en je eigen behoeften en gevoelens te zien voor wat ze zijn. Het geeft je een moment om jezelf te voeden, met als resultaat meer positieve energie, compassie en dankbaarheid.

Voor optimaal resultaat doe je deze meditatie zittend, met je ogen gesloten of een zachte focus op de vloer, een paar meter voor je.

Geleide meditaties voor ouders

Oefening door Chantal Soeters

Chantal is yogadocent en coach. Ze geeft inmiddels tien jaar yogales, bij onder andere Delight Yoga. Meditatie is voor haar een praktische manier om bewust te vertragen in deze drukke en snelle wereld. Chantal gelooft in de kracht van meditatie om je leven op een eenvoudige en praktische manier in positieve zin te veranderen. Een van de redenen dat Chantal meewerkt aan de Bedrock meditaties is omdat ze meditatie toegankelijk wil maken voor iedereen.

Meditatie is niet moeilijk of zweverig. Het helpt je om met aandacht en intentie in het leven te staan. Het brengt je terug tot de kern van wat je echt belangrijk vindt zodat je los kunt laten wat er niet toe doet.

Meer meditatie-oefeningen: Ontspan met Bedrock’s geleide meditaties

De Bedrock meditaties zijn bedoeld ter ontspanning en vormen geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Als je een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt, raadpleeg dan eerst een arts of een andere professionele zorgverlener voordat je deelneemt aan de meditaties.

Dit betekent niet dat meditatie schadelijk voor je is, maar het kan soms best een heftig effect hebben. We vragen je daarom te stoppen wanneer je je oncomfortabel voelt, en niet te luisteren naar de meditaties onder invloed van alcohol of andere stoffen die je stemming kunnen veranderen.

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Bedrock’s geleide meditatie voor ouders: deel 3 (15 minuten)
Sluiten